Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Краљ висина

Својим гласним смијехом надјачавао је и пјесму славуја, рушио планине, надмудривао вјетрове…Био је љепши и од прољећа. Његов поглед био је топлији од сунчеве свјетлости, ријечи њежније од свиле…Ех, тај занесењак!

Срљао је у даљине. Нехајно газио преко цвјетних пољана, неопијен мирисом шареног цвијећа које је усправно стајало, чекајући да му се поклони…Шепурио се облацима, намигивао звјездицама…Његове путање биле су простране, за њега је већ одавно важио безвизни режим. Журио је да обухватио цијели свијет. Сам, нико му није требао – тако је више долазио до изражаја. Покупио би каткад неког путника у пролазу, до неке сљедеће станице.

Увијек је настављао даље, без претјераног одушевљења на околину. Био је сакупљач уздаха, никад није остајао без даха. Срљао је без престанка, не знајући шта тражи. Смјешкао се киши, ишчекивао дугу… Волио је њене боје и тај раскошни хоризонт којим се простирала. Затрептао би пред њеним величанством на трен и хитао даље, без икаквог осврта…Тај недостижни краљ висина коме су пјесме писали…

Гдје ли ћу га поново срести – у сну ил’ на јави?!

19.10.2015

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Pročitajte još i...