Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

26a

26a
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

 

DOBITNIK NAGRADE ORINŽ

Na spoljašnjoj strani vrata svoje sobe Džordžija i Besi su kredom napisale "26a", a na unutrašnjoj "Dž + B", u visini pogleda, odmah iznad brave. To je bila dodatna dimenzija, pored vida, sluha, mirisa, dodira i ukusa. Tu se svet umnožavao i proširivao, jer je predstavlajo zbir dva bića.

Identične blizanke Džordžija i Besi žive u potkrovlju kuće broj 26 u Aveniji Vejfer. U njemu se kriju taburei, nektarine i tajne, a ulazak bez kucanja je zabranjen. Na donjim spratovima nema takve harmonije. Njihova majka, Nigerijka, stavlja kajenski biber u jorkširski puding i na čudne načine se bori sa nostalgijom; otac razjaren tumara ulicama Nizdena, opsednut demonima koji ga prate još od detinjstva u Derbiširu. Primorane da stvaraju sopstveni identitet, kćerke Hanterovih grade svoj svet. Starija sestra Bel otkriva seks, visoke potpetice i friziranje bet hemijskih preparata, blizanke sanjaju o toome da stvore imperiju palačinki, a njihova sestrica Kemi uči da pleše poput Majkla Džeksona. Ali kada stvarnost zakuca na vrata, snovi iz detinjstva počinju da se ruše. Kako će se Džordžija i Besi izboriti sa svetom u kojem vladaju razdvojenost i usamljenost, i koja je od njih dve jača?

Izuzetno duhovit i razorno potresan, 26a je izvanredan debitantski roman. Delom bajkovit, a delom košmaran, kreće se od svakodnevnog do magičnog, od pojedinačnog do opšteg, sa mnogo dara i mašte. Namenjen je svima onima koji su imali detinjstvo i svima onima koji znaju šta znači izgubiti ga.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "26a".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "26a"

Upišite komentar...

Dajana Evans, biografija

Dajana Evans diplomirala je na univerzitetu Ist Anglija na odseku za stvaralačku književnost, a njene pripovetke su objavljene u nekoliko antologija. Radila je kao novinar i književni kritičar za časopise Marie Claire, Evening Standard, Source i Pride, redovno piše za Indipendent i Stage. Živi u Londonu. Dajana Evans je odrasla u brojnoj porodici sa šest sestara, i sama je preživela smrt svoje sestre blizanke. To potresno iskustvo pretočila je u ovaj jedinstven roman.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra