Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Ajnštajnova devojka

Ajnštajnova devojka
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

„Mračan a ujedno divan roman, nenadmašan istorijski triler, dirljiva ljubavna priča. Odavno nisam pročitala ovako dobru knjigu.“  - Rebeka Skot

Ko je Ajnštajnova devojka?

Dva meseca pre Hitlerovog dolaska na vlast, u šumi izvan Berlina pronađena je naga i gotovo mrtva lepa mlada žena. Po izlasku iz kome, ne može da se seti ničega, čak ni sopstvenog imena. Jedini nagoveštaj njenog identiteta je letak za javno predavanje Alberta Ajnštajna Sadašnje stanje kvantne teorije koji je pronađen u blizini.

Psihijatar Martin Kirš ni ne sluti da će mu to biti poslednji slučaj. Tragajući za istinom o svojoj pacijentkinji, otkiva da je profesionalna opčinjenost prerasla u ljubav. Njegova istraživanja ga preko psihijatrijske bolnice u Cirihu odvode u udaljeni kutak Srbije. Za to vreme u ciriškom sanatorijumu naslednik Ajnštajnovog genija mlađi sin Eduard, piše knjigu koja će uništiti njegovog čuvenog oca i, samim tim, promeniti svet.

Opsežno istražena i nepopustljivo snažna, Ajnštajnova devojka je misterija o ljubavi i žudnji za znanjem; mračno putovanje u psihološku pozadinu najvećeg uma dvadesetog veka koje dostiže vrhunac izvanrednim „kvantnim“ obrtom.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Ajnštajnova devojka"

Upišite komentar...

Filip Sington, biografija

Filip Sington je studirao istoriju na Triniti koledžu u Kembridžu i devet godina radio kao novinar i urednik. Koautor je šest trilera, prevedenih na dvanaest jezika i prodatih u preko milion primeraka širom sveta. Takođe piše i za pozorište, film i televiziju.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Filip Sington

Knjige iz istog žanra