Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Aleksandrijski kvartet 1-2

Aleksandrijski kvartet 1-2
Oblast:Poezija
Izdavač:Prosveta

Ljubav prema Aleksandriji, opijenost Mediteranom, omogućiće Darelu da u potpunosti razvije urođeni dar za lepotu pisane reči, daće mu zamah koji mu je, do tada, nedostajao.

Lorens Darel, rođen 1912. u Indiji, rastao u Burmi, obrazovan, kao i sva deca iz britanskih kolonija, u Engleskoj, nikada nije uspeo da se uklopi u ambijent i atmosferu Engleske. Pokušavao je da piše: objavio tri romana; da bi preživeo pisao za novine, svirao klavir, vodio fotografsku radnju. Selio se na Krf, nazad u Englesku, zatim na Krit, da bi 1941. godine, u jeku rata, stigao u grad koji će promeniti i njega i istoriju književnosti. Ljubav prema Aleksandriji, opijenost Mediteranom, omogućiće Darelu da u potpunosti razvije urođeni dar za lepotu pisane reči, daće mu zamah koji mu je, do tada, nedostajao.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Aleksandrijski kvartet 1-2"

Upišite komentar...

Lorens Darel, biografija

Lorens Darel je poznat po knjizi Aleksandrijski kvartet za koju se pretpostavljalo da će dobiti Nobelovu nagradu za književnost. Rođen je u Indiji 1912. godine.Prvi roman kojim je skrenuo pažnju na sebe, Crna knjiga, u kome se oseća veliki uticaj njegovog mentora i prijatelja Henrija Milera, objavljen je u Parizu 1938. godine. Proveo je četiri godine kao ataše za kulturu britanske ambasade u Kairu, radio je na Rodosu, Kipru, u Beogradu i Argentini.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Lorens Darel

Knjige iz istog žanra