Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Alhemičar

Alhemičar
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Kad nešto želimo, čitav kosmos stupa u zaveru kako bi nam pomogao da to ostvarimo.

Roman Alhemičar stekao je posvećenu publiku širom sveta. Priča koja pleni svojom jednostavnošću i inspiriše svojom mudrošću prati mladog andaluzijskog pastira Santjaga, koji iz rodne Španije odlazi u egipatsku pustinju kako bi našao skriveno blago zakopano ispod piramida.

Niko ne zna kakvo je blago u pitanju ni da li će Santjago uspeti da prevaziđe prepreke koje mu staju na put, ali ono što počinje kao potraga za svetovnim bogatstvima pretvara se u potragu za bogatstvom koje se nalazi u nama samima.

Zanosna, živopisna i duboko ljudska, ova priča predstavlja večni dokaz moći naših snova da nas preobraze i svedoči o tome koliko je važno slušati sopstveno srce.

„Briljantno napisana knjiga. Ona dotiče svakoga od nas i uči da sve blago sveta leži u našim srcima.“ The Guardian

„Paulo Koeljo zna tajnu književne alhemije.“ Kenzaburo Oe, dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Alhemičar".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Alhemičar"

Upišite komentar...

o knjizi "Alhemičar"

27.03.2014. — Ovu knjigu povezujem sa svojim srednjoskolskim danima. U to vreme ona je otvarala za mene nov svet, nov nacin gledanja na njega. Inspirisala me je i ukazala na to da covek nikad ne zna sta propusta zapravo kada na nesto ne obrati paznju, i da, kada slepo veruje da ce naci nesto, mnogo puta i ne primeti da to vec ima. Ova knjiga je najlepsa od Koelja, i njegov prvi originalni pristup misteriji i ceznji ljudskog srca koje je izgubljeno i usamljeno u ovom velikom svetu, a opet koga nada i zelja ne napustaju do kraja.

o knjizi "Alhemičar"

24.04.2014. — Ovu knjigu sam procitao dva puta.Neverovatan je osecaj dok se cita,prepuna je mudrih izreka...Paulo Koeljo je za mene pisac broj 1.

Paulo Koeljo, biografija

Paulo Koeljo se smatra najuticajnijim savremenim piscem. Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 150 miliona primeraka, objavljena u 170 zemalja i prevedena na preko 80 jezika. Rođen u Rio de Žaneiru (Brazil) 1947. godine, Paulo Koeljo je autor nekoliko naslova koji spadaju u najčitanije knjige našeg vremena. Među njima su Dnevnik jednog čarobnjaka i Alhemičar koji su ga i učinili svetski poznatim. Naravno, Paulo Koeljo je napisao mnoge druge knjige koje su dirnule srca ljudi širom sveta – Brida, Veronika je odlučila da umre...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra