Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Alibi

Alibi
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Autor bestselera Los Alamos i Dobar Nemac smestio je radnju očaravajuće priče o ljubavi, osveti i ubistvu u posleratnu Veneciju.

Godina je 1946. Iznemogla Evropa započinje spori oporavak nakon pustošenja Drugog svetskog rata. Adam Miler dolazi u Veneciju u posetu obudoveloj majci i pokušava da zaboravi užase koje je video u Nemačkoj kao istražitelj Američke vojske za ratne zločine. U Veneciji se ništa nije promenilo – ni prelepe palate, ni violine Kod Florijana, ni nemirna voda u gradu koji, neoskrnavljen bombama, i dalje izgleda kao san.

Ali kada se zaljubi u Klaudiju, Jevrejku koja nosi ožiljke razornih događaja koje je iskusila u ratu, Adam je prisiljen da se suoči sa drugačijom Venecijom, gradom koji je i dalje u ratu sam sa sobom, progonjen zverstvima koja bi rado zaboravio. Okupacija je, otkriće Adam, kompromitovala svakoga – strance koji pijuckaju Kod Harija, policiju koja je za Nemce održavala red, a najviše od svih Ðanija Maljonea, uglađenog i zagonetnog venecijanskog lekara koji je uz to i novi prosac Adamove majke. A kada na kraju tegobna prošlost dovede do nasilnog ubistva, Adam će se naći usred mreže obmana, spletki i neočekivanih moralnih nedoumica. Kada je ubistvo prihvatljivo? Koje su granice griže savesti? Koliko je neko voljan da plati za savršen alibi?

Koristeći venecijanske trgove i kanale kao zanosne ali zlokobne kulise, Džozef Kanon je ponovo napisao istorijski triler koji se ne ispušta iz ruku. Alibi je ujedno i triler i ljubavna priča i vrhunski napisan roman o prirodi moralne odgovornosti.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Alibi".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Alibi"

Upišite komentar...

Džozef Kanon, biografija

Džozef Kanon je napisao dva romana, Los Alamos, za koji je dobio nagradu Edgar za najbolji debitantski roman, i Zabludeli špijun.Pre nego što se potpuno posvetio pisanju, radio je kao direktor u izdavačkom preduzeću. Živi u Njujorku.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Džozef Kanon

Knjige iz istog žanra