Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Američka rđa

Američka rđa
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U Bjulu, nekada naprednom industrijskom gradiću u srcu Penslivanije, život je stao zajedno sa proizvodnjom. Ajzak Ingliš, dvadesetogodišnjak i nekada najbolji đak u gimnaziji, ostao je sam da se stara o nepokretnom ocu, pošto mu se majka ubila, a sestra otišla na Jejl. Neprilagođen i željan saznanja, on samo sneva o tome kako da ode na studije.

Bili Po, Ajzakov najbolji drug i nekadašnja fudbalska zvezda u usponu ali bez preteranih ambicija, i dalje živi u karavan-kući sa majkom, pravom tragičnom heroinom koja žali za propuštenim prilikama.

Kada se Ajzak konačno odvaži da zauvek napusti rodni grad, on i njegov plahoviti drug već na prvom koraku nailaze na prepreku. Slučajni susret sa skitnicama pretvoriće se u strašno nasilje i zauvek im izmeniti živote.   Kroz priču o dva druga i sticaju nesrećnih okolnosti koji ih je zadesio, Majer će nam, u duhu Stajnbekovih romana o životu u kriznim vremenima, prikazati svu bedu života u učmalom, propalom gradu, očaj i beznađe ljudi i krah američkog sna.   „Roman Američka rđa je prepun snažne dramatike i dinamike. Majer uverljivo slika svoje junake i vešto dočarava njihova emocionalna stanja. Uspeo je takođe i da nam predoči sliku pretećeg društva, jednog šireg sveta u agoniji propadanja i samouništenja.“ Kolum Toubin

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Američka rđa".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Američka rđa"

Upišite komentar...

o knjizi "Američka rđa"

08.12.2013. — Ajzak je mladic pred kojim je buducnost, njegov prijatelj Bili Po je decko koji se odrekao buducnosti. Nevolje pocinju kada Ajzak ubija ubija beskucnika da bi spasao Bilijev zivot. Svestan da duguje Ajzaku, Bili preuzima odgovornost na sebe. Nevestan sta je Po uradio, Ajzak bezi od zakona. Snovi o lepsoj buducnosti su suvisni, niko ne moze nadigrati sudbinu!

Filip Majer, biografija

Filip Majer je odrastao u Baltimoru, napustio je srednju školu, ali je sa šesnaest godina ipak vanredno maturirao. Nekoliko godina volontirao je u trauma-centru u Baltimoru, a onda se naposletku upisao na Kornel, gde je studirao engleski. Kad je završio studije, Majer je, između ostalog, radio kao trgovac finansijskim derivatima u UBS-u, kao građevinski radnik i kao tehničar u službi hitne pomoći. Majerovi radovi objavljivani su u Meksvinsiju, u Ajova rivjuu, na sajtu salon.com i u godišnjoj zbirci kratkih priča Nove priče s juga (New Sto...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra