Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Arhitektura 20. stoljeća

Arhitektura 20. stoljeća
Oblast:Prirodne nauke
Izdavač:VBZ
ISBN:9789532017014

Knjiga ,,Arhitektura 20. stoljeća" predstavlja sveobuhvatni pregled najvažnijih pravaca u arhitekturi 20. veka.
Knjiga je podeljena u pet celina koje se delimično hronološki preklapaju.
Prvi deo bavi se inžinjerskim dostignućima i događajima u nauci i filozofiji XVIII i XIX veka koji su iznedrili plodove novih stremljena u arhitekturi.
Drugi deo obrađuje stilove s kraja XIX i početkom XX veka.
Treći deo bavi se razdobljem između dva svetska rata, od ekspresionizma, istraživanja na području prostora za stanovanje, međuratnih ostvarenja Gropiusa, preko uticaja ,,New Deala" na arhitekturu i dizajn u SAD-u, do poglavlja koje govori o estetici totalitarnih režima.
Četvrti deo bavi se događajima u 50-tim i 60-tim godina, posvećujući posebnu pažnju kalifornijskim kućama Case Study programa, organskom pokretu, eksperimentalnim pokretima šezdesetih i brutalizmu.
Peti, najobimniji, bavi se pluralizmom stilova poslednjih decenija XX veka. Autori obuhvataju društveni i politički kontekst u kojem su pojedini arhitektonski izrazi stasali, pravce u drugim umetnostima, nauci i filozofiji koji su na njih uticali.
Knjiga sadrži i 460 fotografije, kao i 155 nacrta.
Na kraju valja spomenuti i dodatak s biografijama najistaknutijih arhitekata XX veka koje pružaju uvid u njihove karijere, razvoj i projekte.
Knjiga zbog svoje širine može poslužiti kao stalna referenca u istraživanju arhitekture XX veka za studente arhitekture.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Arhitektura 20. stoljeća"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra