Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Budućnost uma

Budućnost uma
Oblast:Razno
Izdavač:Heliks

Tajne funkcionisanja mozga živih bića danas se otkrivaju pre svega zahvaljujući računarima i sofisticiranim skenerima. Ono što je nekada bilo ekskluzivni domen naučne fantastike, poslednjih decenija postalo je deo stvarnosti. Tehnologije koje su ranije smatrane nemogućim, kao što je snimanje sećanja, telepatsko komuniciranje, video zapisi snova i telekineza, demonstrirane su u laboratorijskim istraživanjima.

Knjiga Budućnost uma daje nam pouzdan i fascinantan uvid u uzbudljive eksperimente koji se danas sprovode širom sveta, a zasnovani su na dostignućima u neuronaukama i fizici. Možda ćemo jednoga dana razviti „pilulu za pamet“ koja će poboljšati naše pamćenje; biti u mogućnosti da prenesemo memorijske sadržaje naših mozgova na računar, neuron po neuron; poslati misli i emocije u lokalni „internet“ tuđeg mozga; upravljati računarima i robotima svojim umom; pomeriti granice besmrtnosti; čak i uspeti da pošaljemo svest daleko u kosmos.

Mičio Kaku svoje čitaoce vodi na turneju po budućnosti i pokazuje kako bi budućnost mogla da izgleda iz perspektive fizičara. Ne samo da u ovoj knjizi u tančine analizira unutrašnji mehanizam mozga, već i tumači vrhunske tehnologije koje menjaju svakodnevni život. Kaku predstavlja i radikalno novu teoriju svesti i primenjuje je da bi na potpuno nove načine objasnio mentalne bolesti, veštačku inteligenciju i vanzemaljsku inteligenciju.

Uz duboko razumevanje nauke koje poseduje dr Kaku, i njegova oštra zapažanja i smela predviđanja budućnosti, knjiga Budućnost uma je naučni tobogan - vanserijsko i inspirativno istraživanje najnovijih postignuća neuronauka.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Budućnost uma"

Upišite komentar...

Mičio Kaku, biografija

Mičio Kaku je profesor teorijske fizike na Gradskom njujorškom univerzitetu, koautor teorije o polju struna i pisac nekoliko veoma priznatih naučnih bestselera, među kojima su i Hipersvemir i Fizika nemogućeg – što je osnova za njegovu seriju emisija na TV kanalu Sajens: Fizika nemogućeg – a vodi i dve radio-emisije: Istraživanja i Fantastična nauka, koje se emituju na više od 140 radio-stanica.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mičio Kaku

Knjige iz istog žanra