Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Čika Jova Zmaj - Najlepše pesme za decu

Čika Jova Zmaj - Najlepše pesme za decu
Oblast:Knjige za decu
Izdavač:Pi press

Čika Jova Zmaj - Najlepše pesme za decu je potpuno novo, originalno izdanje dobro poznatih, uvek aktuelnih i nikad prevaziđenih pesama Jovana Jovanovića Zmaja, prvog pesnika u srpskoj književnosti koji je pisao za decu. Uz njegove pesme odrastale su brojne generacije, učeći iz njih o životu i ljudima, i prihvatajući pouke koje je Čika Jova preneo na neposredan, zanimljiv, topao i duhovit način.

Gotovo da nema deteta i odraslog čoveka koji se nije sreo s poezijom Čika Jove Zmaja i ko nema bar jednu njegovu omiljenu pesmu, koju čuva u sebi. Njegove pesme su neraskidivi deo detinjstva i odrastanja svakog od nas i uvek nas rado vraćaju u to divno životno doba.

Ova knjiga sadrži 34 odabranih pesama, a specifična je po predivnim, vedrim i duhovitim ilustracijama prilagođenim savremenom detetu.

Izbor pesama, kao i način izrade knjige – sa kartoniranim i plastificiranim listovima, sunđerom u povezu, čini ovo izdanje dobrim priručnikom za odrastanje deci mlađeg uzrasta, ali i starijoj deci koja uče da čitaju, kao i svima onima koji vole pesme Čika Jove Zmaja i u duši su ostali deca.

Knjigu prati audio-disk na kome su tekođe Čika Jovine pesmice, a stihove čita glumica Katarina Grubišić.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Čika Jova Zmaj - Najlepše pesme za decu"

Upišite komentar...

Jovan Jovanović Zmaj, biografija

Jovan Jovanović Zmaj bio je jedan od najvećih liričara srpskog romantizma. Po zanimanju bio je lekar, a tokom celog svog života bavio se uređivanjem i izdavanjem književnih, političkih i dečjih časopisa. Naznačajnije Zmajeve zbirke pesama su „Đulići“ i „Đulići uveoci“, prva o sretnom porodičnom životu, a druga o bolu za najmilijima. Pored lirskih pesama, pisao je satirične i političke pesme, a prvi je pisac u srpskoj književnosti koji je pisao poeziju za decu. Sremska Kamenica je nekada n...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra