Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Danijel Deronda

Danijel Deronda
Oblast:Beletristika
Izdavač:Heliks
ISBN:9788686059741

Danijel Deronda je poslednji roman koji je napisala Džordž Eliot i svrstava se u vrh klasične viktorijanske književnosti.
To je mešavina socijalne satire i moralnog traganja visokog društva, ali i prikaz ugnjetavanja jevrejske zajednice u Londonu.
Junaci koji su u raskoraku između očekivanja i realnosti, junaci koji traže svrhu života, razlike između visokog društva i niže klase, sve su to neke od pojedinosti koje su opisane u ovom romanu.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Danijel Deronda"

Upišite komentar...

Džordž Eliot, biografija

Džordž Eliot je pseudonim kojeg je koristila engleska spisateljica Meri En Evans, jedna od najznačajnijih spisateljica beletristike u Evropi. Rođena je 22. novembra 1819. godine u Vorikširu u Engleskoj. Živela je u udobnom domu kao najmlađe od troje dece. Kada je napunila petu godinu poslata je u internatsku školu. Već tokom ranih godina školovanja otkrila je svoju strast premna čitanju. Njeno obrazovanje bilo je konzervativno, u duhu vremena, prožeto velikim uticajima hrišćanske doktrine. U svojim dvadesetim godinama upoznaje krug ljudi ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Džordž Eliot

Knjige iz istog žanra