Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Davidova carica

Davidova carica
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

"Najzanosnijim bojama oslikava biblijsku priču, jednako dobro kao Anita Dajamant u svom Crvenom šatoru"
Kirkus Reviews

Jedina žena za koju je Biblija zabeležila da je volela nekog muškarca, carica Mihala bila je Davidova ljubav iz detinjstva, njegova prva žena i kći njegovog najvećeg prijatelja i najvećeg neprijatelja, cara Saula. Pošto se oženio njome, a zatim je napustio u njenoj petnaestoj godini, David će deset godina kasnije primorati Mihalu da se ponovo venča s njim i postane njegova prva carica. Bačena u samo središte bure, Mihala odoleva ambicijama i pohlepi koji će podjednako postati deo Davidove ličnosti i njegovog carevanja.
Postupajući plemenito kao njegova carica, ali odbijajući da pogazi svoje srce, Mihala sklapa prijateljstvo s jednom od svojih pratilja s dvora. Među Davidovim konkubinama i ljubavnicama je i Vitsaveja, koja će postati mati njegovog sina Solomona. U Davidovoj carici Mihala je prikazana kao žena puna ljubavi i mudrosti, kojoj će ženski deo porodice pružiti podršku i pomoći joj da postavi duhovne temelje čitavog carstva.
Raskošnim opisima detalja i nezaboravnim likovima, Indija Edžhil nas vraća u jedan od najslavnijih perioda biblijske istorije, u vreme ratova, izdaje i proročanstava, prikazujući ga onako kako ga nikada do sada nismo videli – kroz oči i glasom ove ponosite i strasne carice.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Davidova carica".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Davidova carica"

Upišite komentar...

Indija Edžhil, biografija

Indija Edžhil je američka autorka koja se proslavila romanom Davidova carica. Nadahnuće za svoje romane nalazi u svom velikom zanimanju za istoriju a posebno za Bliski istok, viktorijansku Englesku i Indiju. Autorka je romana Kći mudrosti, Queenmaker, Delilah i File M for Murder. Za roman Kći mudrosti nominovana je za nagradu za najbolji istorijski roman. Živi u državi Njujork u SAD sa svojim psima, mačkama i velikim brojem knjiga. Za više podataka o autorki možete posetiti njen veb-sajt: www.indiaedghill.com.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra