Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Drvo janičara

Drvo janičara
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Jedna naložnica zadavljena je u sultanovom haremu, a mladi kadet pronađen je iskasapljen na ulicama Istanbula. Kopajući duboko po krivudavim uličicama grada, i još dublje po njegovoj burnoj prošlosti, evnuh Jašim otkriva da su neki ljudi spremni na sve da bi sačuvali tradiciju Otomanskog carstva. Brilijantno prikazujući Istanbul tridesetih godina devetnaestog veka Drvo janičara je krvav, dosetljiv i brz književni triler sa zanosnim likovima.

 

„Savršen triler za bekstvo iz stvarnosti.”

Njujork tajms

Verodostojnost koju Drvetu janičara pruža bogatstvo detalja što opisuju period združena je sa zabavnim humorom i herojem dovoljno neobičnim da može da se poredi s Erastom Fandorinom, Borisa Akunjina.

Tajms

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Drvo janičara".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Drvo janičara"

Upišite komentar...

Džejson Gudvin, biografija

Najboljim kriminalističkim romanom 2007. godine proglašen je Drvo janičara britanskog autora Džejsona Gudvina, kojem je to i literarni prvenac. Istoričar Gudvin, koji je svoj doktorat iz otomanske istorije stekao na Kembridžu, dosad je objavio niz naučnih i putopisnih dela. Džejson Gudvin napisao je triler čija je radnja smeštena u Istanbul 1836. godine, s glavnim junakom, otomanskim detektivom, Jašimom. Roman Drvo janičara prvi je u nizu romana iz najavljenog kriminalističkog serijala. Gudvin je u braku sa Kejt, koja mu pravi društvo na ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Džejson Gudvin

Knjige iz istog žanra