Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Evropsko pravo ljudskih prava

Evropsko pravo ljudskih prava
Oblast:Istorija
Izdavač:Službeni Glasnik
ISBN:9788651913931

Knjiga Evropsko pravo ljudskih prava Dragoljuba M. Popovića, po prvi put kod nas, na celovit način, izlaže sistem prava koji se već više od pola veka razvija u praksi Evropskog suda za ljudska prava, i koji je, od pristupanja Srbije Savetu Evrope (2004), sastavni deo našeg prava sa nadzakonskom snagom.

Budući precedentno po svojoj prirodi, ovo pravo obiluje institutima i mehanizmima koji nisu uvek bliski našoj javnosti, pa ni onoj pravno obrazovanoj, navikloj na sistem zakonskog prava. Zahvaljujući iskustvu sudije Evropskog suda i profesora prava, autor nam uspešno, jednostavnim, i ništa zato manje učenim jezikom, prenosi materijalno i procesno pravo najsavršenijeg regionalnog sistema zaštite ljudskih prava u svetu, popunjavajući time veliku prazninu u našoj pravnoj književnosti.

Ovo kapitalno delo se na taj način preporučuje ne samo teoretičarima i studentima prava koji žele da prošire svoje pravničke vidokruge, već i pravnicima praktičarima (sudijama, tužiocima i advokatima), koji u svom radu sve češće traže rešenja u odlukama Suda u Strazburu.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Evropsko pravo ljudskih prava"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Dragoljub Popović

Knjige iz istog žanra