Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Gospodar careva

Gospodar careva
Oblast:Fantastika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Sarantija je zlatni grad: svetinja vernih, nadahnuće pesnika, dragulj sveta i srce carstva. Mozaičar Kaj Krisp stiže sa zapada i suočava se sa izazovima svoje umetnosti visoko pod kupolom sudbine – ali uskoro otkriva da nijedan čovek ne može da se odvoji od opasnih spletaka dvora i grada, niti da zaboravi prisustvo međusveta, koji je uvek blizu. U Carski grad stiže još jedan putnik, Rustem iz Kerakeka, lekar sa istoka koji ne sluti da mu sudbina nije da samo vida ljudima rane.

U završnom tomu Sarantinskog mozaika Gaj Gavrijel Kej izuzetno vešto spaja epsku pustolovinu sa duboko dirljivim razmišljanjima o odnosu umetnosti i vlasti i večnoj čovekovoj borbi da ostavi trag za sobom.

 

 

 

„Kej je pripovedač vrhunskog umeća.“

– Tajm

 

„Moćno i neodoljivo.“

– Meklins

„Fantastična pripovest, dirljiva i magična… Gospodar careva je raskošan književni praznik.“

– Star finiks

 

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Gospodar careva".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Gospodar careva"

Upišite komentar...

Gaj Gavrijel Kej, biografija

Gaj Gavrijel Kej je višestruko nagrađivan autor osam romana. Posle The Summer Tree, The Wandering Fire i The Darkest Road (tri dela Fionavar tapestry)usledili su Tigana, Song for Arbonne i The Lions of Al-Rassan (koji su svi postali bestseleri). Sarantijski mozaik čine Jedrenje u Sarantiju i Gospodar careva. Njegovo najnovije delo je Beyond This Dark House, zbirka pesama. Knjige su mu do sada prevedene na petnaest jezika. Gaj Gavrijel Kej živi u Torontu.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Gaj Gavrijel Kej

Knjige iz istog žanra