Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Halo, Beograd

Halo, Beograd
Oblast:Razno
Izdavač:Dereta
ISBN:9788664571203

,,Halo, Beograd" je završni deo trilogije spisa o Beograđanima, o njihovom životu i gradu u kome žive.
Tekstovi koji se nalaze u knjizi objavljivani su u popularnoj nedeljnoj rubrici ,,011", koju je u listu ,,Politika" godinama vodio beogradski pisac i slikar Momo Kapor.
Tekstove prate mnoštvo crno-belih ilustracija koje je nacrtao sam pisac.
Ova knjiga pomaže ljudima koji žive daleko od svog rodnog grada da ga ne zaborave. Beograd nije samo grad, on je metafora, poseban način života, ugao gledanja na stvari. Mnogo veći deo Beograda jeste u čežnji za Beogradom, koji ga čini lepšim i većim nego što zaista jeste.
,,Halo, Beograd" je možda pokušaj da se ostvari piščeva želja, da jednog dana Beograd koji je rasut na sve četiri strane opet bude na okupu.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Halo, Beograd"

Upišite komentar...

Momo Kapor, biografija

Momčilo „Momo“ Kapor (Sarajevo, 8. april 1937 — Beograd, 3. mart 2010) je bio srpski slikar, književnik, novinar, član Senata Republike Srpske i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Rođen je u Sarajevu 1937. godine od majke Bojane Kapor (devojačko Velimirović) i oca Gojka Kapora. Njegov otac Gojko Kapor radio je kao finansijiski stručnjak u Sarajevu, gde je sreo svoju buduću suprugu. Zarobljen na početku rata kao rezervni oficir kraljeve vojske, odveden je u Nirnberg, gde je proveo pune četiri godin...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra