Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Igra prestola

Igra prestola
Oblast:Fantastika
Izdavač:Laguna

Džordž R.R. Martin je stvorio istinsko remek-delo, objedinivši sve ono najbolje što žanr epske fantastike može da pruži. Magija, spletke, romanse i pustolovine ispunjavaju stranice prvog toma ovog epskog serijala, koji će zasigurno oduševiti ne samo ljubitelje žanra, već i mnogo širi krug čitalaca.

Nad zemljom u kojoj leta mogu trajati decenijama, a zime pokolenjima, nadvili su se crni oblaci. Ledeni vetrovi ponovo duvaju i u snežnim bespućima severno od Zimovrela, mračne i natprirodne sile okuplaju se iza velikog zida koji štiti kraljevstvo. U središtu sukoba nalazi se porodica Stark od Zimovrela, ljudi nepopustljivih i tvrdih kao što je i zemlja kojom vladaju. Prostirući se od predela okovanih surovom hladnoćom do dalekog letnjeg kraljevstva obilja i raskoši, ovo je priča o vitezovima i damama, vojnicima i čarobnjacima, plaćenim ubicama i kopiladima, ljudima koji žive u vremenu zlih predskazanja. Kroz mnoge zavere i spletke, tragedije i izdajstva, bitke i opsade, rešava se sudbina porodice Stark, njihovih saveznika i neprijatelja, dok svi oni pokušavaju da pobede u toj najsmrtonosnijoj od svih igara: igri prestola.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Igra prestola"

Upišite komentar...

o knjizi "Igra prestola"

30.01.2014. — Novi svet, nova istorija, nova kultura... Novi likovi, nove sudbine i njihovi zivoti... "Igra prestola" nas vodi u novi svet, potavljen u srednjovekovnom carstvu. Iako postoji zaista mnogo likova, Martin je bio u stanju da donese pricu. Izuzetno mudre zene stavlja u price koje imaju svoje mesto i sposobnost da se promeni ceo tok price. Njegovi likovi su neverovatno sofisticirani. Ne samo da su dobro napisani. Oni imaju svoju istoriju, svoje mesto, imaju buducnost i snove. Svet u kome se prica odvija je jednostavno savrsen. Tako sofisticirana geografija da rasporedi porodice koje vladaju u pojedinim mestima, istoriju tih porodica, njihove clanove i karakteristike... Ako se ne bore za presto, bore se za cast ili osvete. Feudalci su posveceni svojim gospodarima. Ali, ko je kralj? I kraljica? A iza svega toga, kao tamna senka, je drevna pretnja. Zima dolazi. Ova knjiga je lopta zamrsenih sudbina na svoj nacin i zastrasujujuce stvarna. To pokazuje ljudsku prirodu u svim njenim stranicama.

o knjizi "Igra prestola"

02.02.2014. — Džordž R. R. Martin sa Igrom Prestola predstavlja uvod u novi svet, u kome se smenjuju leta i zime koje mogu potrajati decenijama. U ovom svetu su objedinjene spletke,magija, ljubavi i puslolovine... Ledeni vetovi duvaju sa severa, dok znakovi zavere dolaze sa juga. Dok se mračne sile okupljaju iza velikog Zida na severu Vesterosa, sa juga u posetu svom najvernijem savezniku, gospodaru Zimovrela Edardu Starku dolazi gospodar Sedam kraljevstva i osoba koja sedi na Gvozdenom prestolu. Ova poseta će pokrenuti niz događaja, u čijem središtu će biti porodica Stark. Na istoku, počinje da se budi nova sila, oličena u krvi zmajeva. Ova priča se prostire od krajeva okovanih večnim ledom do plodnih krajeve na jugu, i usput se susreću vitezovi sumnjive časti, vojnici, čarobnaci, kopila, osakaćeni, dame visokog roda, devojke sumnjivog morala i plemići, kao i obični ljudi, koji žive u vremenu kad leto prolazi, a zima dolazi. Kroz nebrojene spletke, bitke, izdajstva i tragedije se

o knjizi "Igra prestola"

03.02.2014. — Za one koji se zateknu u Igri prestola, postoje samo dva ishoda- pobeda ili smrt. U velikom svetu, gde se smenjuju leta i zime koje mogu da potraju i decenijama, u Igri prestola će se naći porodica Stark. Sa dolaskom zime, sa one strane Zida se bude neobjašnjive i mračne sile. Za to vreme, na istoku, princeza kroz koju teče krv zmajeva želi da se vrati u svoju domovinu i sedne za Gvozdeni presto, iskovan od sečiva palih ratnika. Plemići, siromasi, bogalji, dame sumnjivog morala i kopilad žive u svetu gde zavere i velike tragedije vrebaju na svakom ćošku.

o knjizi "Igra prestola"

02.07.2014. — Pesma vatre i leda... Ko smatra je televizijsko ostvarenje surovo... Tek ce da se sokira citajuci knjigu... Remek-delo... Nebrojeno mnogo dopuna, cak i izmenjenih dogadjaja je u knjizi... Kao i ceo istorijat Westerosa pre pocetka serijala... Svaka cast gospodinu Martinu na stvaranju velicanstveno uzbudljivog sveta !

Džordž R.R. Martin, biografija

Džordž Martin rođen je 1948. godine u Nju Džersiju kao Džordž Rejmond Ričard Martin. Sklonost ka pisanju razvio je još kao dete, pišući priče o čudovištima i prodajući ih komšijskoj deci. Kasnije, u srednjoj školi, postao je ljubitelj stripa i predani kolekcionar, usmerivši svoje literarno delovanje na pisanje strip scenarija za različite opskurne fanzine. Prvi profesionalni ugovor sklopio je 1970, prodavši priču za strip Heroj. Godine 1971. diplomirao je žurnalistiku na univ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Džordž R.R. Martin

Knjige iz istog žanra