Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Ispovesti

Ispovesti
Oblast:Razno
Izdavač:Srpska književna zadruga

Pošto je prvo izdanje autobiografskog romana Ispovesti, štampano u jubilarnom 100. Kolu SKZ, rasprodato sa samo mesec dana, drugo izdanje se pojavljuje u Posebnim izdanjima – u mekom povezu i dopunjeno.
Neke delove svog književnog i umetničkog života Momo Kapor je dopunio novim svedočenjima-sećanjima za ljude – prijatelje i značajne stvaraoce druge polovine 20. veka, koje su obeležile njegov «romaneskni» život. Preko 100 novih strana dopunjuje ovu razuđenu i svestranu povest u kojoj je život shvaćen kao pustolovina glavnog junaka – pisca i slikara u vremenima raznih moda i politika, moralnih i estetskih opredeljenja.
Knjiga koja se čita bez prestanka.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Ispovesti"

Upišite komentar...

Momo Kapor, biografija

Momčilo „Momo“ Kapor (Sarajevo, 8. april 1937 — Beograd, 3. mart 2010) je bio srpski slikar, književnik, novinar, član Senata Republike Srpske i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Rođen je u Sarajevu 1937. godine od majke Bojane Kapor (devojačko Velimirović) i oca Gojka Kapora. Njegov otac Gojko Kapor radio je kao finansijiski stručnjak u Sarajevu, gde je sreo svoju buduću suprugu. Zarobljen na početku rata kao rezervni oficir kraljeve vojske, odveden je u Nirnberg, gde je proveo pune četiri godin...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra