Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Jedan nerešen slučaj

Jedan nerešen slučaj
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-0811-4
 Odlomak iz knjige

U ovoj uzbudljivoj priči Folker Kučer opisuje poslednje dane Vajmarske republike i Berlin u kome nacistička partija postaje sve moćnija.

Godine 1929. Berlin postaje svetska metropola: kokain, ilegalni noćni klubovi, bordeli, politički obračuni na ulicama... U takav Berlin upravo je stigao mlad i ambiciozan inspektor kriminalističke policije Gereon Rat, koji na svoju ruku započinje istragu ubistva ne sluteći da je dirnuo u osinje gnezdo.

Ceo slučaj obavijen je velom tajne. Ne zna se ko je ubijeni na kome su vidljivi tragovi zverskog mučenja. Rat uspeva da otkrije vezu sa krugom ruskih opozicionara koji uz pomoć prokrijumčarenog zlata nameravaju da kupe oružje kako bi izveli puč. Međutim, tog zlata žele da se dokopaju i drugi. Tako se Rat upetljava u pokušaj razotkrivanja zavere neslućenih razmera i ulazi u sukob s paravojnim frakcijama i organizovanim kriminalom.

„Folker Kučer svojim majstorskim krimićem uspeva da nam dočara duh vremena jednog istorijskog trenutka.“ - Der Spiegel

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Jedan nerešen slučaj"

Upišite komentar...

Folker Kučer, biografija

Folker Kučer, rođen 1962, radio po završetku studija (germanistika, filozofija i istorija) kao urednik u dnevnim novinama, pre nego što je napisao svoj prvi kriminalistički roman. Danas živi kao slobodni umetnik u Kelnu. Jedan nerešen slučaj je njegov četvrti roman.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra