Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Kelti

Kelti
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Istorija i mit o jednom zagonetnom narodu.

Mada je njihova kultura nestala sa evropskog tla pre 2000 godina, danas sve više Evropljana otkriva svoje keltske korene. Kelti su među nama!

Arnulf Krauze na znalački i zanimljiv način prati tragove jednog velikog naroda, pronalazeći ih u senzacionalnim arheološkim otkrićima, mitovima i legendama, ali i u savremenim književnim delima i filmovima.

Kelti se smatraju ključnim narodom Evrope. Njihova kultura i mitovi i danas fasciniraju svet. Keltska plemena, od kojih su Rimljani zazirali smatrajući ih varvarima, vekovima su bili najznačajniji žitelji evropskog kontinenta. Bili su hrabri, nepokolebljivi ratnici, ali i vešti trgovci i talentovani rukotvorci, a njihovi sveštenici, druidi, smatrani su mudrim i zagonetnim ljudima.

Za stvaranje moderne slike o Keltima treba odvojiti mit od istorije. Kako su Kelti stvarno živeli i u šta su verovali? Zašto su se svesno i dalekosežno odrekli upotrebe pisma? Šta predstavljaju njihova minijaturna remek-dela ili monumentani kameni spomenici? Odgovori na ova pitanja otkrivaju jednu kulturu čiji se vladarski sloj kretao između ogromnih prihoda stečenih trgovinom i aure prepune tajanstvene magije.

„Knjiga Arnulfa Krauzea istražuje ovu temu na izuzetno zanimljiv način.“ - Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Znalačko i zanimljivo otkrivanje tragova jednog naroda.“ - Abenteuer Archaologie

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Kelti"

Upišite komentar...

Arnulf Krauze, biografija

Arnulf Krauze, nemački publicista, doktor germanistike, autor stručnih knjiga i specijalista za germanske junačke sage i Ede. Gostujući predavač na Rajnskom Univerzitetu Fridriha Vilhelma u Bonu. Do sada je objavio dela Istorija Germana (2002) i Svet Kelta (2004).... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Arnulf Krauze

Knjige iz istog žanra