Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Komentar Zakonika o krivičnom postupku - Ilić, Majić, Beljanski, Trešnjev

Komentar Zakonika o krivičnom postupku - Ilić, Majić, Beljanski, Trešnjev
Oblast:Društvene nauke
Izdavač:Službeni Glasnik

Komentar Zakonika o krivičnom postupku, čiji su autori istaknuti stručnjaci u ovoj oblasti, dr Slobodan Beljanski, dr Goran P. Ilić, dr Miodrag Majić i mr Aleksandar Trešnjev, od velike je važnosti za pravilnu primenu Zakonika o krivičnom postupku iz 2011, kao i za razumevanje novog modela postupka i njegovih posledica u pravosudnom sistemu.

Iako je tekst Komentara Zakonika o krivičnom postupku prvenstveno namenjen onima koji će nova zakonska rešenja primenjivati u praksi, autori nisu zanemarili ni teorijsko sagledavanje određenih pitanja, pri čemu teorijski pogled zauzima onoliko prostora koliko je neophodno za praktičnu primenu Zakonika o krivičnom postupku.

Komentar Zakonika o krivičnom postupku obiluje domaćom i inostranom sudskom praksom. Reč je o sudskim odlukama donetim nakon početka primene Zakonika o krivičnom postupku i o brojnim aktuelnim odlukama sudova koje se odnose na procesna rešenja koja nisu bitnije menjana. Pored toga, Komentar Zakonika o krivičnom postupku sadrži praksu Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava, koja predstavlja referentni okvir za postupanje redovnih sudova u vezi sa standardima ljudskih prava u krivičnom postupku.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Komentar Zakonika o krivičnom postupku - Ilić, Majić, Beljanski, Trešnjev"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra