Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Kosovo - najskuplja srpska reč

Kosovo - najskuplja srpska reč
Oblast:Razno
Izdavač:Glas crkve

Kosovo — najskuplja srpska reč je predavanje Matije Bećkovića održano u Australiji, Evropi i Jugoslaviji tokom 1989. godine prilikom obeležavanja šestostogodišnjice Kosovskog boja.

Predavanje je prvi put držano u Sidneju, na Makvori univerzitetu, na poziv Fondacije za srpske studije, a potom ponovljeno u nacionalnim centrima i crkveno-školskim ustanovama u Melburnu, Kanberi, Adelaidi, Džulongu i Brizbejnu.

U Evropi, na vidovdanskim svečanostima, istim povodom, Bećković je ovo predavanje održao u Parizu, Birmingemu, Dizeldorfu i Osnabriku.

Uz tekst su dodate i tri Bećkovićeve pesme. "Bogorodica Trojeručica", "Priča o Svetom Savi" i "Kosovo polje".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Kosovo - najskuplja srpska reč"

Upišite komentar...

Matija Bećković, biografija

Matija Bećković je rođen 29.11. 1939. godine u Senti. Osnovnu školu završio u selu Velje Duboko, niže razrede gimnazije u Kolašinu i Slavonskom Brodu, a višu gimnaziju sa maturom u Valjevu. Otac Matijin, Vuk Bećković je bio oficir vojske Kraljevine Jugoslavije, 1944. godine pridružuje se četnicima i iste godine gine u Sloveniji. Školske 1958/59, godine upisao se na Filološki fakultet u Beogradu na grupu za jugoslovensku i opštu književnost. Prvu pesmu ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Matija Bećković

Knjige iz istog žanra