Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Kraljeva kletva

Kraljeva kletva
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Šesti roman u serijalu ,,Rodbinski ratovi."
U ovom romanu pratimo priču Margarete Pol, kćeri Džordža, vojvode od Klarensa, jednog od pripadnika dinastije Plantageneta koji su preživeli Ratove ruža. Njenoj porodici su oduzete kravljevske privilegije, no, Margareta će biti u prilici da bude svedok uspona kralja Henrija VIII u tjudorskoj Engleskoj.
Nakon pogubljenja njenog brata, po naređenju Henrija VII, Margareta odlučuje da se uda za ser Ričarda Pola, lorda komornika Velsa i pristalice Tjudora, kako bi se izbavila iz siromaštva u koje je zapala. Dolaskom Artura, mladog princa od Velsa i njegove mlade žene Katarine Aragonske, Margareta postaje njihov odani prijatelj i savetnik. Događaji koji će uslediti promeniće živote obeju žena - Katarina će doživeti strmoglavi pad, a Margareta će morati da bira da li da ostane odana tiranskom kralju ili voljenoj kraljici koja je u nemilosti.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Kraljeva kletva"

Upišite komentar...

Filipa Gregori, biografija

Rođena je u Keniji 1954. U drugoj godini se sa porodicom preselila u Englesku u Bristol. Diplomirala je engleski jezik i istoriju na univerzitetu u Saseksu. Radila je kao novinar na BBC-ju. Njeno akademsko poznavanje istorije poslužilo joj je kao sjajna osnova za istorijske romane iz perioda Tjudora i XVIII veka. Druga Bolenova kći objavljena je 2002. i adaptirana je za BBC-jev revolucionarni novi pristup filmovanja istorijskih romana. Iste godine dobila je Parkerer romantic novel award za svoj roman Druga Bolenova kći. Prava za film je k...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Filipa Gregori

Knjige iz istog žanra