Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Kraljičina luda

Kraljičina luda
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Stigavši na nestalni tjudorski dvor, Hana se upliće u spletke zgodnog izdajnika Roberta Dadlija i kao sveta luda odlazi da uhodi princezu Meri. Zatiče ženu gonjenu kobnom željom da svoj narod vrati istinskoj veri – dok sestra Elizabeta vreba svaku njenu grešku.

 

Zatečena surovim suparništvom između kćerki Henrija VIII, rastrzana između ljubavi prema Dadliju i dužnosti prema porodici, ushićena sopstvenim neobičnim darom, ali i u strahu od nepoznatog, Hana sama mora da nađe put kroz burna vremena – u kojima pogrešna vera znači smrtnu kaznu, nauka i magija su jedno, a prava ljubav može da vas uništi...

 

 

S brojnim raskošno oslikanim likovima na pozadini punoj preciznih istorijskih detalja, ova priča obuhvata vladavinu tri ozloglašena engleska monarha: Edvarda, Krvave Meri i Elizabete I. Gospođa Gregori već godinama oživljava istoriju, a ovaj roman nastavlja tradiciju izvanrednih dometa i poklanjanja pažnje svakij pojedinosti. Izuzetna knjiga.

Heder Hit

 

Ljubitelje istorijskih romana oduševiće ovaj sočni prikaz engleske monarhije iz sredine šesnaestog veka.

Herijet Klausner

 

 

Od Tolstojevog Rata i mira pisci istorijskih romanas različitim uspehom  uvodili su izmišljene likove u priče o stvarnim ličnostima; autorske tvorevine često blede u poređenju s istorijskim ličnostima. To ovde nipošto nije slučaj, jer Filipa Gregori svim svojim likovima udahnjuje uverljiv i sadržajan život.

Beri Foršo

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Kraljičina luda".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Kraljičina luda"

Upišite komentar...

Filipa Gregori, biografija

Rođena je u Keniji 1954. U drugoj godini se sa porodicom preselila u Englesku u Bristol. Diplomirala je engleski jezik i istoriju na univerzitetu u Saseksu. Radila je kao novinar na BBC-ju. Njeno akademsko poznavanje istorije poslužilo joj je kao sjajna osnova za istorijske romane iz perioda Tjudora i XVIII veka. Druga Bolenova kći objavljena je 2002. i adaptirana je za BBC-jev revolucionarni novi pristup filmovanja istorijskih romana. Iste godine dobila je Parkerer romantic novel award za svoj roman Druga Bolenova kći. Prava za film je k...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Filipa Gregori

Knjige iz istog žanra