Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Krstaši tame

Krstaši tame
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U RIMU PAPE BONIFACIJA VIII SPREMA SE JOŠ JEDAN KRSTAŠKI POHOD, POSLEDNJI I KONAČAN.

 

ALI STEGOVI KRSTAŠA VIJORE SE PRED NELETOM PAKLENOG VETRA...

 

Dvadeset prvi oktobar 1301. godine. Dante Aligijeri kreće u Rim kao predstavnik svog grada pri Svetoj stolici.

Lišen prazne taštine, ne mareći za spoljašnja obeležja, firentinski izaslanik Dante nepoverljiv je čak i prema svojim pratiocima Mazu Minerbetiju i Koraci da Sinji.

Sam, podozriv, okružen jedino sopstvenim brigama i pergamentima Enejide obožavanog Vergilija, pesnik stiže u Rim podignut na ruševinama stare Rimske imperije, podeljen na utvrđene kvartove s kulama, kojima gospodare patricijske porodice. Kotao uzavreo od napetosti, unutrašnjih sukoba, zavera, nad kojim se nadvila preteća senka Zamka svetog Anđela – neosvojive tvrđave pape Bonifacija VIII.

Na njegovu misiju obrušilo se kobno predskazanje: jezivo unakaženi leševi devojaka otkriveni u kratkom vremenskom razmaku pokazuju nesumnjive znake ritualnog sakaćenja.

Dante nema nikakva ovlašćenja da istražuje ubistva u stranom gradu: jedino će ga njegov osećaj za pravdu podstaći da obeća majci jedne žrtve da će otkriti ubicu i osvetiti oskrnavljeno telo.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Krstaši tame".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Krstaši tame"

Upišite komentar...

Đulio Leoni, biografija

„Rođen sam u Rimu u avgustu, oko ponoći, sa suncem u znaku lava. U tom trenutku na horizontu se rađalo sazvežđe blizanaca, zaštitnika nepostojane radoznalosti. Nakon diplomskog rada o jezicima vizivne poezije, nekoliko godina bavio sam se organizacijom rada u preduzeću, pre nego što sam došao do zaključka da mom temperamentu više odgovara potpuna dezorganizacija stvari i ljudi, koja bi bila predmet mog pripovedanja. U mladosti sam se veoma zainteresovao za ezoteriju, s kojom sam se prvi put susreo na Katedri za renesansnu filozofiju. Tu s...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Đulio Leoni

Knjige iz istog žanra