Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Leksikon 1000 ličnosti u udžbenicima istorije

Leksikon 1000 ličnosti u udžbenicima istorije
Oblast:Istorija
Izdavač:Platoneum

Knjiga sadrži 1000 biografija istorijskih ličnosti od kojih su 463 ilustrovane biranim slikama. Biografije sadrže najbitnije crte iz političkog, društvenog, privrednog, kulturnog i javnog života prikazanih ličnosti, kao i značajne događaje i probleme koji su u neposrednoj ili posrednoj vezi sa njima.
Raznovrsnost podataka, preglednost, brojne interesantne pojedinosti i na kraju leksikona registar korišćene literature po odrednicama. Navedeni su najosnovniji izvori i literatura koji su korišćeni za obradu svake pojedinačne biografije.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Leksikon 1000 ličnosti u udžbenicima istorije"

Upišite komentar...

Nebojša Jovanović, biografija

Nebojša Jovanović (Loznica, 1963), istoričar i književnik. U rodnom gradu završio osnovnu školu i srednje usmereno obrazovanje, a u Beogradu, na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta, diplomirao, magistrirao i doktorirao. Radio u Jevrejskom istorijskom muzeju, u Beogradu, Zadužbini kralja Petra Prvog u Topoli (Oplenac), Petoj beogradskoj gimnaziji a danas je urednik u Zavodu za udžbenike, u Beogradu. Godinu 2003. proveo na usavršavanju u Institutu „Georg Ekert“ u Braunšvajgu (Nemačka) i istraživanju u arhivima u Beču i Temišvaru. Ba...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Nebojša Jovanović

Knjige iz istog žanra