Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Lepa uloga

Lepa uloga
Oblast:Drama
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Od autora bestselera Bila sam iza tebe. „Uzbudljivo, dovitljivo, lepršavo, u isti mah tabloidno i filozofsko štivo. Roman koji će oduševiti sve prave poznavaoce književnosti i filma i zaintrigirati gotovo psihoanalitičkom analizom savremenog društva.“
Le Monde

Bernar Melikijan, profesor u srednjoj školi, poziva svog prijatelja kojeg nije video više od dvadeset godina, Antoana Meka Pola, glumačku zvezdu da kao znamenita i merodavna ličnost, održi predavanje o filmu njegovim đacima. Uprkos brojnim obavezama i porodičnim problemima Antoan se odaziva pozivu. Veče uoči predavanja, glumac je gost u profesorovoj kući gde će njegovo prisustvo biti motiv za razgovor o filmu. Ovo će oduševiti sve one čitaoce koji zasenjeni ili sumnjičavi, prate savremenu filmsku produkciju, kako holivudsku, tako i onu bez neposrednog dodira sa kalifornijskom „fabrikom jave“. S obzirom na to da je Antoan melez, svoje sagovornike će uvući u verbalnu igru fatalnog sudara rasa i civilizacija.

Nikola Farg maestralno ponire u dubine i plićake unutrašnjeg sveta filmskih zvezdica, tih istinski harizmatičnih starleta savremenog evropsko-američkog šou biznisa.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Lepa uloga".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Lepa uloga"

Upišite komentar...

o knjizi "Lepa uloga"

08.12.2013. — Nikola Farg je stvorio lika koji je po profesiji glumac, melez i emotivno veoma usamljen. Kroz knjigu se vodi neizbezna polemika o belcima i crncima, nepripadnosti i otudjenosti uz dokaze na filmskom platnu. Antoan ne moze da zaboravi Elviru sa koliko god zena spavao, a posto je melez, po majci Francuz, ne moze da pronadje mesto gde bi se osecao prijatno. Jedna nova prica koju sam brzo "upila".

Nikola Farg, biografija

Rođen je 1972. godine i do pre nekoliko godina je živeo u Parizu, a potom se preselio na Madagaskar gde i danas živi. Napisao je nekoliko romana, neki od njih su: Demain si vous le voulez bien (2001) i Le Tour du propriétaire (2000). Njegov četvrti roman Bila sam iza tebe je 2007. godine prevela i objavila Laguna.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Nikola Farg

Knjige iz istog žanra