Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Leva strana druma

Leva strana druma
Oblast:Razno
Izdavač:Medivest

Knjiga se sastoji od četiri pripovetke (Leva strana druma, Lopuže poput nas, Heroji ulice i Kume, izgore ti džamija) i novele Das ist Winjak. Priče nisu međusobno povezane i stoje kao samostalna ostvarenja ali su im zajednički pripovedna nit vezana za grad Niš na prelazu devedesetih godina dvadesetog veka u dvehiljadeprvu i junaci koji se pojavljuju u pričama.
Drugo i treće izdanje knjige (Medivest, Niš 2010, 2013) je dopunjeno pripovetkom Durlanski masakr kratežom.

To je jednostavno došlo samo od sebe. Odrastao sam u najgore vreme za ovu zemlju, u gradu dovoljno velikom da ne bude selo a dovoljno malom da ne bude Beograd, malo pod ratovima, malo pod izolacijom, malo pod revolucijama a malo pod bombama. Pisati o tim stvarima danas, jeste dobar način da iz sebe isteraš neke demone. Međutim, radeći na „Levoj strani druma“ zaključio sam da smo se svi mi prilično dobro zezali i sazrevali na jedan srčan, muški način. Zato je sve to nekako pozitivno i lišeno zlobe, a istovremeno oslobađajuće i prožeto tipičnim niškim humorom na koji padaju i oni koji nisu iz mog grada.
Dejana Stojiljkovića

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Leva strana druma"

Upišite komentar...

Dejan Stojiljković, biografija

Dejan Stojiljković je rođen u Nišu, 1976. Bavi se stripom, novinarstvom i pisanjem proze. Do sada je objavio prozne zbirke "Leva strana druma" (2007) i "Low Life" (2008) i roman "Konstantinovo raskršće" (2009) za koji je dobio nagrade "Miloš Crnjanski" i "Svetosavski pečat". Prvi je laureat nagrade za strip teoriju "Nikola Mitrović Kokan". Živi u Nišu gde radio kao glavni i odgovorni urednik portala "NišKafe" (www.niscaf...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Dejan Stojiljković

Knjige iz istog žanra