Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Limarski radovi

Limarski radovi
Oblast:Prirodne nauke
Izdavač:AGM knjiga

Drugo izdanje knjige LIMARSKI RADOVI, kao što sam naslov govori, odnosi se na limarske radove u oblasti industrije, građevinarstva, zanata i samostalne delatnosti.
Da bi tematika predstavljala zaokruženu celinu prikazani su osnovni materijali za limarske radove, alati i mašine, kao i tehnologija projektovanja, krojenja i montaže pojedinih složenih elemenata.

Najviše pažnje posvećeno je konstrukcijama i predmetima od lima i to njihovom projektovanju preko izrade razvijenih mreža omotača, sa presecima i bez njih. U knjizi su navedena pojedina geometrijska tela i konstruktivni postupak, takođe je pokazano kako se izvodi i neka posebna planimetrijska konstrukcija neophodna za realizaciju osnovnog postupka (npr. konstrukcija petougla, ovala, itd.).
Pokrivanje krovova limom i opšivanja građevinskih elemenata sa ciljem zaštite od atmosferskih uticaja poglavlje je koje je namenjeno i profesionalnim izvođačima i amaterima.

Zavarivanje, lemljenje, lepljenje, zakivanje i pertlovanje, tehnološki postupci povezivanja elemenata od lima obrađeni su u obimu koji je potreban i dovoljan za eventualne limarske radove po sistemu “uradi sam”.

Stoga, toplo preporučujemo ovu knjigu kako građevincima, zanatlijama tako i mašincima koji se bave instalacijama klima sistema i industrijskih postrojenja.

Iz sadržaja:

KONSTRUISANJE I KROJENJE OBLIKA OD LIMA

Ortogonalna i kosa projekcijageometrijskih tela
Ravni preseci i mreže geometrijskih tela
Međusobni prodori i mreže geometrijskih tela
IZVOĐENJE LIMRSKIH RADOVA

Materijali
Alati i mašine za limarske radove
Spajanje i povezivanje konstrukcija od lima – zavarivanje; lemljenje; lepljenje; pertlovanje; prirubnice.
Limarski radovi na građevinskim objektima – odvodne olučne cevi; opšivanje venaca, zidni uvala, kalkanskih i požarni zidova

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Limarski radovi"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra