Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Lovac na zmajeve - Dragulji Lagune

Lovac na zmajeve - Dragulji Lagune
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652114214
 Odlomak iz knjige

Moj otac je oblikovao svet oko sebe kako mu se sviđalo, a jedini izuzetak, i to očigledan, bio sam ja. Problem je, naravno, bio u tome što je Baba svet doživljavao crno-belo. A o tome šta je crno a šta belo odlučivao je on. Osobu koja tako živi ne možete da volite a da je se pritom i ne bojite. Možda čak pomalo i da je mrzite.

Amir, mladi i bogati pripovedač, koji sazreva u poslednjim mirnim danima svoje otadžbine, pre revolucije i upada ruske vojske, sin pesnikinje i ambicioznog oca lekara, sklopio je u detinjstvu prijateljstvo sa Hasanom, sinom sluge svoga oca. Svi mu zameraju što se druži sa nekim ko mu nije ravan, dok se Amir bori sa svojim osećanjima prema hladnom ocu i odanom drugu. A onda će se dogoditi izdaja koja će svima promeniti živote.

Ovaj nesvakidašnji, snažan roman o potrebi za iskupljenjem, svirepoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja prašta već je postao svojevrstan književni klasik.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Lovac na zmajeve - Dragulji Lagune"

Upišite komentar...

o knjizi "Lovac na zmajeve - Dragulji Lagune"

20.04.2014. — Ovo je zaista jedna od knjiga koja ostavlja citaoce bez komentara. Zapravo ne znamos ta bismo rekli. I plakali smo i smejali se uz nju. Tuzna sudbina decaka, lovca na zmajeve, nikako nije mogla da nas ostavi ravnodusnim. Ali njegova vernost i dobrodusnost, uprkos onome sto mu se desilo, izazvala je u meni divljenje. I biti kadar, svoga neprijatelja usluziti na zabavi, kao da vam nikad nista nazao nije ucinio, to je jedan retki dar najcistijih dusa. Jer mi kao ljudi smo skloni tome da se svetimo, da se bunimo. Ponekad biti ponizan, cutke trpeti bol i skupljati delice svoga ponosa daleko od ociju drugih, je veca snaga od one koju mozemo zamisliti. Upravo to je poenta ovog divnog romana.

Haled Hoseini, biografija

Haled Hoseini rođen je 1965. godine  u Kabulu, u Avganistanu. Njegov otac bio je diplomata u Ministarstvu spoljnih poslova u Avganistanu, a njegova majka je predavala farsi i istoriju u velikoj srednjoj školi u Kabulu. Ministarstvo spoljnih poslova šalje njegovu porodicu 1970. godine u Teheran, gde je njegov otac radio za avganistansku ambasadu. U Teheranu su živeli do 1973, kada su se vratili u Kabul. Jula 1973, u noći kada je rođen najmlađi Hoseinijev brat, zbačen je avganistanski kralj Zahir Šah...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Haled Hoseini

Knjige iz istog žanra