Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Lovac na zmajeve - Hiljadu čudesnih sunaca - A planine odjeknuše

Lovac na zmajeve - Hiljadu čudesnih sunaca - A planine odjeknuše
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Tri romana Haleda Hoseina na jednom mestu!

Haled Hoseini je postao jedan od najpoznatijih pisaca današnjice nakon objavljenog prvog romana ,,Lovac na zmajeve". U svojim romanima bavi se uglavnom temom porodice, konkretno avganistanske porodice, te su sudbine njegovih junaka kultorološki i istorijski određene.
U romanu ,,Lovac na zmajeve", pisac piše o ulozi muškaraca u porodici, ,,Hiljadu čudesnih sunaca" posvećen je avganistanskim ženama, a ,,A planine odjeknuše" opisuje odnos između brata i sestre u porodici koja je, da bi preživela, morala biti razdvojena.
Svako ko je čitao njegove romane zna da Hoseini ništa ne krije - njegovi romani prikazuju surovu, ali istinitu stvarnost jedne zemlje i ljude čije su sudbine unapred određene, a uglavnom su tragične.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Lovac na zmajeve - Hiljadu čudesnih sunaca - A planine odjeknuše"

Upišite komentar...

Haled Hoseini, biografija

Haled Hoseini rođen je 1965. godine  u Kabulu, u Avganistanu. Njegov otac bio je diplomata u Ministarstvu spoljnih poslova u Avganistanu, a njegova majka je predavala farsi i istoriju u velikoj srednjoj školi u Kabulu. Ministarstvo spoljnih poslova šalje njegovu porodicu 1970. godine u Teheran, gde je njegov otac radio za avganistansku ambasadu. U Teheranu su živeli do 1973, kada su se vratili u Kabul. Jula 1973, u noći kada je rođen najmlađi Hoseinijev brat, zbačen je avganistanski kralj Zahir Šah...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Haled Hoseini

Knjige iz istog žanra