Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Martirologijum: dnevnici 1970-1986

Martirologijum: dnevnici 1970-1986
Oblast:Razno
Izdavač:Akademska knjiga

U knjizi se nalaze tekstovi svih sedam svezaka ličnih dnevnika Adreja Tarkovskog, ruskog režisera, glumca i pisca, jednog od najznačajnijih i najuticajnijih filmskih umetnika kako ruske, tako i svetske kinematografije XX veka.
Dnevnici obuhvataju period od 1970. do decembra 1986. godine. Kada je pred početak snimanja svog filma ,,Stalker" Tarkovski počeo da piše dnevnik, nazvao ga je Martirologijum - spisak stradanja.
Na stranicama ovog dnevnika prepliću se život sovjetske i svetske kinematografije, politika i stvaralaštvo, filozofska razmišljanja i dnevnopolitički problemi. U središte svega toga nalazi se sam Tarkovski, i cenjen i prezren, i ponosit i slomljen i besmrtan i smrtno bolestan.
Čitalac se upoznaje sa životom ovog režisera, saznaje koje je knjige čitao, kakve filmove gledao, šta ga je oduševljavalo, a šta uznemiravalo, šta je uticalo na njegov rad, šta ga je inspirisalo, od koga je učio itd.
Martirologijum je ispovest velikom umetnika u potrazi za putem i umetničkom slobodom, unikatno svedočanstvo o životu velikog režisera.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Martirologijum: dnevnici 1970-1986"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Andrej Tarkovski

Knjige iz istog žanra