Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Mračni karneval

Mračni karneval
Oblast:Horor
Izdavač:McMillan

U ovoj knjizi nalazi se trinaest pripovedaka iz knjige ,,Mračni karneval", u kojima se autor bavi temama smrti, starošću i čežnjom svih nas da sačuvamo dete u sebi.
Priča ,,Mali ubica" je priča o strahu majke od sopstvene bebe, u priči ,,Noć", autor opisuje dečakov prvi susret s nepoznatim, nešto duža priča ,,Sledeći" smeštena je u ambijent kulta mrtvih u Meksiku, dok priča ,,Gomila" govori o čudnim grupama ljudi koje se stalno okupljaju na mestima nesreća.
Mnoge od priča dotiču se teme patnje za neostvarenom ljubavlju i osvete zbog poniženja, a svaka nosi snažnu psihološku analizu i filozofsku poruku o prolaznosti života i uzaludnosti naših pokušaja da zadržavamo kontrolu nad beznačajnim stvarima.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Mračni karneval"

Upišite komentar...

Rej Bredberi, biografija

Rej Bredberi (1920–2012) objavio je oko 500 pripovedaka, romana, komada i pesama od dvadesete godine života, kada se njegova prva priča pojavila u Čudnim bajkama. Nekoliko godina pisao je za Alfred Hičkok predstavlja i Zonu sumraka, a 1953. uradio je scenario za film Mobi Dik u režiji Džona Hjustona. Producirao je dva svoja komada, napisao dva mjuzikla, dve kantate za svemirsko doba, u saradnji s Lalom Šifrinom i Džerijem Goldsmitom, i sarađivao na animiranom filmu Ikar Mongolfje Rajt, koji je 1962. nominovan za Oskara. Gospodin Bredberi ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Rej Bredberi

Knjige iz istog žanra