Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Na ostrvu pisaćeg stola

Na ostrvu pisaćeg stola
Oblast:Razno
Izdavač:Mascom

E, da sam onda, pre četrdeset godina, znao da ću postati pisac, da će me deca učiti u školi... da ću morati da pričam i objašnjavam svoj život i pisanje... Da sam to onda mogao znati, drukčije bih živeo, drukčije se ponašao i više bih pamtio. Ja to tada nisam znao, a sad je verovatno kasno da se nešto popravi.

Živeo sam kako sam živeo, kako se onda živelo - obično, provincijski, periferijski, železničarski. Prvih šest godina u Nišu, i najvažnijih deset godina u Subotici. Bio sam sin mašinovođe, anonimni klinac, poznat i popularan najviše u svojoj porodici. Nikad nisam mislio o tome da ću nešto postati, a najmanje ovo što sam danas.

Dušan „Duško“ Radović, pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik, je rođen 29.novembra 1922. godine u Nišu. Bio je glavni urednik "Pionirskih novina", urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista "Poletarac", novinar "Borbe" i od 1975. godine bio je urednik Studija B.

Umro je 16. avgusta 1984. godine u Beogradu.
Najširoj publici je poznat po aforizmima kojima je budio Beograđane na talasima Radija "Studio B", koji su kasnije objavljeni u tri knjige "Beograde dobro jutro".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Na ostrvu pisaćeg stola"

Upišite komentar...

Dušan Radović, biografija

Dušan Duško Radović pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik, je rođen 29. novembra 1922. godine u Nišu. Bio je glavni urednik „Pionirskih novina“, urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista „Poletarac“, novinar „Borbe" i od 1975. godine bio je urednik Studija B. Umro je 16. avgusta 1984. godine u Beogradu. Najširoj publici je poznat po aforizmima kojima je budio Beograđane na tala...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra