Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Narcis i Zlatousti

Narcis i Zlatousti
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Miba books

Narcis i Zlatousti je studija o različitim zivotnim putevima i različitim duhovnim obrazovanjem Narcisa, isposnika i učenika, okrenutog isključivo duhovnom i Zlatoustog, umetnika, koji svojim stvaralaštvom želi ovekovečiti svetovno i slaviti Boga kroz vidljivo.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Narcis i Zlatousti"

Upišite komentar...

o knjizi "Narcis i Zlatousti"

03.04.2014. — Divna,slobodno mogu reci, propoved o dva tako razlicita a tako ista coveka. Jednog koji je sluzio verno Bogu i postovao pravila i drugog koji se pravila gnusao isto koliko i obuzdavanja svojih emocija i nagona. A oba puta su vodila ka istovetnoj mudrosti. Odlicno delo, odlicna psihologija ljudskog duha na nacin na koji samo Hese to moze predstaviti citaocima.

Herman Hese, biografija

Herman Hese je rođen 2. jula 1877. godine, umro je 9. avgusta 1962. godine. Bio je nemački pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1946. godine. Pisao je lirske pesme, novele i romane. U početku svog stvaranja bio je romantičar, u proznim delima pod uticajem psihoanalize i orijentalne mudrosti. U Heseovim delima jasno je uočljivo njegovo zanimanje za egzistencijalne, duhovne i mistične teme i veliki uticaj budističke i hindu filozofije. Njegova najpoznatija dela su Stepski vuk, Sidarta, Igra staklenih perli. Rođen j...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra