Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Nelsonova senka

Nelsonova senka
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Heroji postoje. Heroji su potrebni. Ko su heroji? Ko su ljudi koji im se klanjaju?

U podrumu svoje kuće u Londonu, čudnovati naučnik predano obeležava značajne trenutke karijere svog heroja, admirala lorda Horacija Nelsona. Trudeći se da u biografiji koju piše opravda sve admiralove postupke, pa i one koji se mogu opisati samo kao verolomstvo, podlost, izdaja i zločin, ovaj samotnjak želi da opravda i sopstveni nesklad sa svetom oko sebe; on postavlja svoj život uporedo sa životom svog heroja, zanemaruje činjenice, iz straha od suočenja s istinom odbacuje pruženu ruku ljubavi i „obične“ sreće, pretvara se u admiralovog „tamnog blizanca“ i u dramatičnom finalu konačno prelazi granicu razuma.

 

Nelsonova senka je uznemirujuća studija o herojima, pravim i lažnim, i o njihovim poklonicima. Iznad svega to je tragična saosećajna priča o dubokoj ljudskoj usamljenosti.

 

Po oceni kritičara Nelsonova senka je verovatno najbolji roman engleskog velikana Barija Ansvorta.

 

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Nelsonova senka".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Nelsonova senka"

Upišite komentar...

Bari Ansvort, biografija

Bari Ansvort rođen je 1930. godine u jednom rudarskom selu u Daramu. Pohađao je osnovnu školu u mestu Stokton na Tisu i Mančesterski univerzitet. Dobar deo života proveo je u oblasti istočnog Sredozemlja, predavao je engleski jezik u Atini i Istambulu. Sada živi u Italiji. Njegov prvi roman, Partnerstvo, objavljen je 1966. Za njim su usledili Grci to zovu, Koža, Čudakov dar, za koji je 1973. dobio Hajnemanovu nagradu, Paskalijevo ostrvo, kandidovan za Bukerovu nagradu 1980. i kasnije ekranizovan, Kamena devica, Šećer i rum, Lešinarov gnev...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Bari Ansvort

Knjige iz istog žanra