Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Nordijska mitologija

Nordijska mitologija
Oblast:Kultura, umetnost, religija
Izdavač:Laguna

U ovoj knjizi Gejmen nas upoznaje sa nordijskom mitologijom i prenosi nordijske pripovesti u skraćenom i prilagođenom obliku tako da se ove drevne priče čitaju gotovo kao roman.
Roman počinje pričom o stvaranju devet svetova iz legende, detaljno se bavi doživljajima bogova, divova i patuljaka, i dostiže vrhunac kada nastupi Ragnarok, sumrak bogova i ponovo rođenje ljudi i sveta.
Kroz duhovitu Gejmenovu prozu stičemo uvid u rivalstva između bogova, njihovu ljubav prema obmani i lakovernost i pratimo njihove postupke vođene strastima.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Nordijska mitologija"

Upišite komentar...

Nil Gejmen, biografija

Nil Gejmen je verovao da je strip autor, sve dok mu na nekoj zabavi jedan od prisutnih gostiju, inače urednik književnog dodatka lokalnih novina, nije objasnio da je to što Gejmen radi zapravo literarno stvaranje. Gejmen će kasnije u jednom prisećanju na ovaj događaj reći da se osećao kao žena koju su upravo obavestili da nije prostitutka već 'kraljica noći' ('I suddenly felt like someone who had been informed that she wasn`t a hooker, that in fact she was a lady of the evening.', Los Angeles Times, 2001). Do tada, Gejmen je već stekao za...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Nil Gejmen

Knjige iz istog žanra