Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

O muškarcima

O muškarcima
Oblast:Razno
Izdavač:Žarko Albulj

Knjiga O MUŠKARCIMA nema nameru da razjasni, već da prikaže Platonove tekstove koji se dotiču muško-muškog ljubavnog odnosa, pederastije, pri čemu su kao izvornici korišćeni GOZBA i FEDAR, dva spisa iz treće, pretposlednje faze Platonovog filozofskog razvitka.

U GOZBI je prisutno traganje za »saznajnim elementima ljubavi«, ali i za »erotskim elementima u saznanju«.

U FEDRU se tematika, takođe, tiče erotike, tj. lepote kao suštastva za kojim teži svaka istinska ljubav.

Platon ne smatra pederastiju »najboljim« ili »superiornim« oblikom ljubavi, već je jednostavno uzima kao startni modalitet za svoja izučavanja erotskog principa. A to je samo početak.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "O muškarcima"

Upišite komentar...

Platon, biografija

Platon je rođen 427. p. n. e, umro je 347. p. n. e. Bio je neizmerno uticajan starogrčki filozof i besednik, Sokratov učenik, a Aristotelov učitelj, i osnivač Akademije u Atini. Platon je predavao na Akademiji, i pisao u formi dijaloga o mnogim filozofskim temama. Njegovo postojanje nam je poznato preko njegovih filozofskih i dramatičkih dela koja su očuvana u rukopisima obnovljenim i izdatim u mnogim izdanjima od početka humanističkog pokreta.Platonova pisana dela se skoro u potpunosti sastoje iz dijaloga, epigrama i pisam...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Platon

Knjige iz istog žanra