Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Obred – stvaranje savremenog egzorciste

Obred – stvaranje savremenog egzorciste
Oblast:Horor
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Stvaranje savremenog egzorciste.

„Knjiga obiluje jezivim opisima susreta egzorciste s demonima... Baljo poseduje izuzetnu pripovedačku veštinu kojom nas vešto uvlači u stvarni svet egzorcizma.“
LA Times

Devojka se uvijala na podu. Oči su joj bile zakovrnute dok je neljudskim režanjem psovala i bogohulila. Odjednom je širom otvorila oči i ispovraćala zelenu sluz... Zahvaljujući holivudskim filmovima, takvi prizori nam prvo padnu na um kada čujemo reč „egzorcizam“. Jesu li pravi egzorcizmi zaista toliko dramatični? I da li se oni uopšte danas izvode?

Rimokatolička crkva je 2004. godine naložila da svaka dijeceza ima jednog egzorcistu. Naravno, u vreme velikih naučnih i tehnoloških dostignuća, čak i među sveštenicima postoje oni koji ne veruju da đavo zaista postoji, već smatraju da je reč samo o metafori. Kako bi se bolje upoznali s demonologijom, budući egzorcisti trebalo bi da pohađaju kurs, a kasnije da prođu kroz praktičnu obuku.

Met Baljo u knjizi Obred opisuje iskušenja oca Garija, hrabrog sveštenika koji je otputovao u Rim na kurs i praksu kod čuvenog egzorciste. Otac Gari je tokom svog „pripravničkog staža“ učestvovao u više od osamdeset egzorcizama. Za to vreme je mnogo naučio i uverio se da đavo zaista postoji.

U ovoj knjizi ćete saznati šta je otac Gari doživeo na egzorcizmima, s kakvim iskušenjima se suočavaju savremeni egzorcisti, kako prepoznaju da li je reč o psihičkoj bolesti ili posednutosti demonima... Met Baljo nije pratio samo oca Garija, već je razgovarao sa svim relevantnim egzorcistima u Rimu kao i s brojnim psihijatrima, teolozima i kriminolozima, zbog čega njegova knjiga nije samo zadivljujuća, već i potkrepljena činjenicama.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Obred – stvaranje savremenog egzorciste"

Upišite komentar...

Met Baljo, biografija

Met Baljo je rođen i odrastao u San Dijegu u Kaliforniji. Englesku književnost je diplomirao 1996. na Kalifornijskom univerzitetu Santa Barbara. Posle novinarskog rada u pojedinim magazinima, Baljo se seli u Los Anđeles gde započinje karijeru slobodnog novinara. Godine 2000. u želji da proširi vidike, putuje u Evropu i u Rimu upoznaje svoju buduću suprugu. Zatim se seli u Italiju i tokom godina je radio u novinskim agencijama i časopisima, uključujući Asošijejted pres, magazin Amerika i mnoge druge. Baljo ima različita interesovanja, a ra...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra