Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Opsada

Opsada
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Najuži izbor za Orindž nagradu i Vitbredovu nagradu za roman godine

"Upečatljivo, dirljivo... Malo je priča koje su zanimljivije od ove i još manje pisaca koji bi mogli bolje da je ispripovedaju."
Daily Telegraph


Lenjingrad, septembar 1941. Hitler naređuje nemačkim trupama da opkole grad na početku najopasnije i najstrašnije zime u istoriji. Za dva para ljubavnika - mladu Anu i Andreja, Aninog oca pisca i glumicu Marinu - opsada postaje borba za preživljavanje. Oni će ubrzo spoznati kako izgleda glad zbog koje se kuva supa od kože sa cipela i promrznutost zbog koje se potpaljuju sopstveni nameštaj i knjige. Ali ovo nije samo borba za opstanak, ovo je takođe i borba da se očuva iskra nade...

Opsada je briljantno napisan roman o ratu i patnjama koje on unosi u živote običnih ljudi, ali isto tako i oda ljubavi i životu.


"Sasvim ubedljivo. Potresna priča o dve ljubavi u užasnim okolnostima. Pripovest o njihovoj borbi za preživljavanje čini se jednostavnom, kao što i dolikuje literaturi najvišeg ranga... Roman svetske klase."
The Times

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Opsada"

Upišite komentar...

Helen Danmor, biografija

Helen Danmor (Jorkšir, 1952.) je radila kao književni kritičar Tajmsa i Observera, autor emisija na radiju BBC i predavač na kursu za kreativno pisanje i poeziju pre nego što je 1983. objavljena njena prva knjiga, zbirka pesama pod nazivom Pad jabuke. Godine 1986. objavljena je druga zbirka poezije, Morski klizač,koja autorki donosi nagradu Elis Hant Bartlet i otvara joj širom vrata kod kritike, čiji će miljenik Danmorova ostati do danas. Sledilo je još nekoliko zbirki pesama, da bi se 1991. pojavio prvi roman, Zenor u mraku (nagrada MekK...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra