Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Opusteli raj

Opusteli raj
Oblast:Poezija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Remek-delo španske književnosti.

Nežna i setna priča o potrazi za izgubljenom srećom.

„Rodila sam se onda kad se moji roditelji više nisu voleli.“

Adrijana, devojčica koja shvata da njena porodica nije od onih srećnih, stvara sopstveni raj u kojem žive njeni izmišljeni prijatelji, jednorog i porodica koju je sama odabrala.

Ta sreća skrojena po vlastitoj meri pomućena je Adrijaninim polaskom u školu zbog kojeg je primorana da uđe u svet odraslih, u okruženje koje joj svakako izgleda strano, ako ne i neprijateljsko. Ipak, ona uspeva da sačuva skrovište u koje će se rado vraćati i kada odraste.

Sećajući se perioda odrastanja, Adrijana nas vraća u svet u kojem je svako od nas nekada bio i intuitivno osećao praiskonske tajne – podseća nas da je postojalo vreme kad smo i mi bili sastavni deo te neodređene, nevidljive, čudesne stvarnosti. Nakon proživljenog bolnog iskustva taj raj će biti napušten.

Ovo remek-delo u besprekornoj književnoj putanji Ane Marije Matute daje nam dvostruki pogled na život: onaj o svetu odraslih u kojem žive licemerni Džinovi i onaj o svetu u kojem živimo dok smo nevini, dok nam za igru i razumevanje nisu potrebne reči i za kojim, što smo stariji, sve češće čeznemo. Opusteli raj je nežan, setan lament nad ljudskom sudbinom, priča o večnoj potrazi za izgubljenim rajem.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Opusteli raj".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Opusteli raj"

Upišite komentar...

o knjizi "Opusteli raj"

09.12.2013. — Jedna od najboljih knjiga koju sam ikad procitala! Adri je devojcica koja se kroz zivot probija sama. Navikla je se na bezosecajnost svojih najblizih, i stvorila svet po svojoj meri, u kojem je voljena. Zidove koje je napravila oko sebe srusio je on, njen novi prijatelj. Ako je morao da ode, zasto joj je pokazao kako izgleda biti srecan, sreca bez njega je nezamisliva...

Ana Marija Matute, biografija

Ana Marija Matute je rođena 1926. godine u Barseloni kao drugo od petoro dece u veoma konzervativnoj porodici. Njen otac, Franko Matute, vlasnik fabrike kišobrana, podsticao je njenu kreativnost još od detinjstva. Imala je deset godina kada je počeo građanski rat u Španiji, i to rano iskustvo ostavilo je dubok trag na njeno kasnije pisanje. S obzirom na to da je kao pisac sazrevala u periodu Frankove diktature najčešći motivi koji se pojavljuju u njenim delima su nasilje, otuđenje, beda i prinudno sazrevanje. Nakon razvoda 1965. godine iz...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Ana Marija Matute

Knjige iz istog žanra