Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Pandora

Pandora
Oblast:Horor
Izdavač:Čarobna knjiga

Njujork tajmsov bestseler. Nove vampirske priče od spisateljice romana "Intervju s vampirom", "Vampir Lestat" i "Kraljica prokletih".

„Zavodljivo... En Rajs se vraća onome u čemu je najbolja... nastavku sage o seksepilnim, nepobedivim i neodoljivim vampirima. Čarolija ne prestaje...

Booklist

U prvoj knjizi Novih vampirskih priča, pratimo smrtni život devojke Lidije, rođene u Rimskom carstvu nekoliko godina pre Hrista, ali i njen besmrtni, skoro 2.000 godina drevni život kao vampirice Pandore. Sa Pandorom smo se upoznali u trećoj knjizi Vampirskih hronika – Kraljica prokletih – kao sa dugovekovnom ljubavnicom vampira Marijusa, koji ju je i preobratio u besmrtnicu. U želji da opovrgne epitet tek puke ljubavne pratilje, Pandora odlučuje da napiše priču o svom životu, memoare ispunjene strasću, ljubavlju, patnjom, borbom, samosvojnošću, misterijama. Ovo je, takođe, i roman-rasprava o „muškom razumu“ i „ženskoj iracionalnosti“.

„Ovo je En Rajs u svom najromantičnijem i najženstvenijem obliku.“

Kirkus Reviews

„Štivo koje jednostavno hipnotiše.“

Mademoiselle

Pandora je ćerka bogatog rimskog senatora. Još u Rimu upoznaje smrtnog Marijusa u koga se zaljubljuje, ali njen otac ne odobrava tu vezu. Nakon što je novi car došao na vlast, senator i njegova porodica bivaju ubijeni, ali Pandora i njen brat pukim slučajem preživljavaju i beže u Antiohiju. Pandora se posvećuje kultu boginje Izide, a zatim ponovo sreće sada besmrtnog Marijusa koji je preobraća u vampiricu. Tako počinje ljubavna priča koja traje 200 godina. Ova lepa, pametna, neustrašiva, samostalna i strasna superheroina nas vodi na putovanje kroz istoriju – nakon Rima i Antiohije, sledi Francuska 18. veka, kao i savremeni Pariz i Nju Orleans, gde pokušava da uđe u trag Marijusu i Lestatu.

„Pandora je istinski klasik, nalik na roman Ja, Klaudije, Roberta Grejvsa!“ - Amazon.com Review

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Pandora"

Upišite komentar...

En Rajs, biografija

En Rajs (rođena kao Hauard Alen O’Brajan, 4. oktobra 1941. godine) je jedna od najpopularnijih autorki romana sa gotskom i religioznom tematikom. U svojim delima bavi se temama ljubavi, smrti, besmrtnosti, egzistencijalizma. Bila je udata za pesnika Stena Rajsa koji je preminuo 2002. godine. Njene knjige prodate su u skoro sto miliona primeraka što je čini jednim od najčitanijih autora današnjice. Živi u Kaliforniji nedaleko od sina Kristofera koji je takođe pisac.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) En Rajs

Knjige iz istog žanra