Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Park Carmen Machado

Park Carmen Machado
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Nagrada Žensko pero 2010.

Pogled joj se spusti na noge. Bosa je... Bosa usred zime u parku... Stoji užasnuta ispod drveta. Sve su joj ukrali: ranac, kofer, cipele, jaknu... I dušu! Imala je još samo ime: Carmen Machado!

Glavna junakinja romana Selena Kovač-Lekont, rodom iz Srbije, koja se sa majkom kao devojka iselila u Frankfurt na Majni, odlučuje da se da u potragu za svojom nestalom prijateljicom, što je uvek iznova primorava da se suoči sa svojom prošlošću. Ova njena potraga prepliće se sa sudbinom mlade Španjolke Karmen Maćado, ubijene u jednom frankfurtskom parku po dolasku iz Španije, u želji da u Nemačkoj upozna brata po majci: za njenu tužnu priču glavna junakinja igrom slučaja saznaje i odlučuje da reši ovo ubistvo, dovodeći sebe u smrtnu opasnost.

Ovaj slojevit i uzbudljiv roman daje upečatljivu sliku iskorenjenosti, otuđenja i potrage za identitetom u svetu lišenom iluzija i tradicionalnih vrednosti.

www.park-carmen-machado.de

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Park Carmen Machado"

Upišite komentar...

o knjizi "Park Carmen Machado"

09.12.2013. — Jedna od najboljih knjiga koje sam procitala. Selena je zena koja trazi svoju najbolju drugaricu, ne nadajuci se, naci ce sestru koju ce ponovo izgubiti. Svi do kojih joj je stalo je napustaju, sem doktora Renea koji joj se uvek vraca. Selena prolazi kroz razne nedace, pogotovo kada otkrije ubicu Reneove polusestre. Ipak, da nije prosla kroz sve to, nikada ne bi zivela. Sve preporuke!

Mirjana Urošević, biografija

Mirjana Urošević je rođena u Brestovcu, Srbija. Diplomirala srpski jezik i književnost. Apsolvirala dramaturgiju na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Objavljivala dramske i prozne tekstove. Živi i radi u Bad Homburgu, Nemačka.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mirjana Urošević

Knjige iz istog žanra