Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Parmenion Lav Makedonski

Parmenion Lav Makedonski
Oblast:Fantastika
Izdavač:Evoluta

Parmenion je legendarni general – Spartanac i Makedonac. Detinjstvo u Sparti provodi kao “mešanac”, omrznut od drugih dečaka “čiste krvi”. Prinuđen je da im se suprotstavi. Mračne sile rukovode njegovom sudbinom i njegovu veliku, životnu ljubavnu priču zamenjuju vojnim uspesima. On postaje veliki strateg pred kojim strepe mnoge vojske – Lav Makedonski. Zovu ga Smrt nacija.
Istorija je skoro zaboravila Parmeniona. Niko ne zna da li je on bio kralj Pelagonaca, mekedonski avanturista ili tesalski najamnik. Gemelovog Parmeniona pratimo kao ratnika, stratega, generala–najamnika u službi Tebanaca i Makedonaca pod Filipom I Aleksandrom Makedonskim, ali I kao osobu čiju sudbinu prate snažne emocije, mladalačke strasti, kobna zaljubljenost… Paralelno sa bitkama I strategijama Gemel slika Parmenionovu zaljubljenost u nedostupnu devojku koju mu Mračne sile oduzimaju na početku života i koju on nastavlja da traži I otkriva u drugim ženama celoga života.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Parmenion Lav Makedonski"

Upišite komentar...

Dejvid Gemel, biografija

Dejvid Gemel je nekadašnji radnik, kamiondžija, izbacivač i novinar, nakon čega je postao izuzetno popularan pisac herojske fantastike. Prvi roman, Legendu, objavio je 1984. godine, a potom je napisao još trideset tri romana, što herojske što istorijske fantastike, raspoređenih u nekoliko serijala (Drenajski cklus, Kamenovi moći, Rigante itd.). Pisao je i pod imenom Ros Harding. Umro je 2006. godine. Njegova dela prodala su se u više od milion primeraka i širom sveta se prodaju i dalje. Legenda je prvi naslov u Drenajskom ciklusu, ali je ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Dejvid Gemel

Knjige iz istog žanra