Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Poslednja kašmirska ruža

Poslednja kašmirska ruža
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Indija godine 1922. Britanci žive dane poslednjeg procvata carstva. U Panikatu kraj Kalkute, žene oficira bengalskog konjičkog puka nasilno umiru, po jedna svake godine, i uvek u martu. Jedina veza između bizarnih, ali očigledno slučajnih smrti jesu male crvene ruže koje se misteriozno pojavljuju na grobovima umrlih žena.

Kada se dogodila peta takva smrt – lepa mlada žena pronađena je u kadi punoj krvi s presečenim venama – guverner Bengala odbija da prihvati policijski izveštaj u kome se zaključuje da je u pitanju samoubistvo. On poziva Džoa Sandilendsa, detektiva Skotland jarda i ratnog veterana, koji se zatekao na službi u bengalskoj policiji. Džo nevoljno pristaje da sprovede istragu i uskoro mu postaje jasno da su u stvari u pitanju ubistva čija serija još nije završena.
Ali, ko će sledeći dobiti kašmirsku ružu? Da li Džo može da, samo nekoliko dana pre isteka marta, uz savremene policijske metode i saznanja psihologije, otkrije ubicu i njegove motive? Odgovori na zagonetku izgleda da su ukorenjeni duboko u mračnu dušu same Indije koja stvara egzotičnu i burnu pozadinu za roman krajnje neizvesnosti.

"Inteligentan pisac i zanimljiv detektiv. Indijsko okruženje je savršeno iskorišćeno, a scene vrhunca pune su zadovoljavajućeg obrta."
Morning Star

"Prvoklasan debi. Roman je pravo uživanje: inteligentno, intrigantno i raskošno u atmosferi."
Lesli Grant-Adamson

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Poslednja kašmirska ruža"

Upišite komentar...

Barbara Kleverli, biografija

Rođena je na severu Engleske. Diplomirala je na univerzitetu Duram. Svoj radni vek provela je u Safoku gde je predavala francuski, engleski i latinski jezik, ali je prestala da radi kako bi se u potpunosti posvetila pisanju.  Ima sina i petoro usvojene dece i živi u Safoku, u srednjovekovnoj kući.Napisala je tri romana, Poslednja kašmirska ruža, Regtajm u Simli i Damasko sečivo u kojima se kao glavni lik pojavljuje detektiv Džo Sendilends, lik baziran na brigadiru Haroldu Ričardu Sendilnedsu, autorkinom rođaku, odvažnom vojniku koji je u ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Barbara Kleverli

Knjige iz istog žanra