Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Post i gozba

Post i gozba
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Indija. Uma, neugledna starija kćerka, ne uspeva da preraste svoj dom i porodicu, i ostaje tu, okružena i ugušena nedodirljivim, strogim roditeljima i ambicioznom, uspešnom sestrom Arunom koja uspeva da se „dobro” uda, Arunom, sinom i naslednikom – i velikom porodicom čudnih tetaka stričeva, među kojima su slabić Ramu i tragična, prelepa Anamika.

Na drugoj strani sveta, u Masačusetsu, gde mladi Arun odlazi na studije, život u predgrađima – gde muškarci iz porodice Paton peku ogromne komade mesa dok žene naizgled uopšte ne kuvaju i ne jedu – potpuno zbunjuje i plaši mladog Indijca daleko od doma.

Dva različita načina utoljavanja ljudskih gladi, zadovoljavanja ljudskih želja i prohteva otkrivaju se u ovoj prefinjenoj i pronicljivoj priči, koja se kreće od jezgra tesno povezanog indijskog domaćinstva, s tradicionalnim obavezama i dužnostima njegove nepodnošljive toplote do hladnog središta američke porodice, sa svojim slobodama, zamrzivačima i paradoksalnom, samopotirućom slobodom. Na oba mesta postoje žrtve – ali i oni koji opstaju.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Post i gozba"

Upišite komentar...

Anita Desai, biografija

Anita Desai (1937), indijska autorka, poznata je po upečatljivim prikazima unutrašnjih života svojih junakinja. Njeno stvaralaštvo obeleženo je temama kao što su porodični odnosi, društveno otuđenje žena koje pripadaju srednjoj klasi, pitanje tradicije, stereotipne predstave Zapada o Indiji, itd.Objavila je romane Fire on the Mountain (1977), za koji je dobila Winifred Holtby Memorial Prize, Clear Light of Day (1980), In Custody (1984) i roman Post i gozba (1999). Ujedno, ova tri romana su se našla u užem izboru za Bukerovu nagradu.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra