Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Povratak Šerloka Holmsa

Povratak Šerloka Holmsa
Oblast:Trileri
Izdavač:Tema

Da li je sam Dojl voleo svog junaka onako kako ga je zavolela publika širom sveta, teško je reći. Dojl je na kraju napisao roman čije se finale odigrava u Švajcarskoj, a u kojem u konačnom obračunu između Holmsa i njegovog zakletog neprijatelja Morijartija obojica ginu.

Pisac, međutim, nije mogao ni da sluti šta će se potom dogoditi.

Hiljade i hiljade čitalaca je javno protestovalo, ostalo je zapamćeno da je čak i britanska kraljevska porodica bila izuzetno uzbuđena, a više od 20.000 ljudi otkazalo je pretplatu na časopis u kojem su objavljivane priče o ovom detektivu.

Suočen sa takvim pritiskom javnosti, Dojl vaskrsava svog junaka.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Povratak Šerloka Holmsa"

Upišite komentar...

Artur Konan Dojl, biografija

Ovaj škotski pisac rođen u Edinburgu (1859–1930) bio je sin Iraca katolika. Studirao je medicinu pod pritiskom porodice, ali je posle uspeha priča o Šerloku Holmsu prestao njome da se bavi. Posvetio se pisanju istorijskih i naučnofantastičnih romana kao i knjiga o ratovima. Sva njegova dela zasenio je, međutim, uspeh avantura Šerloka Holmsa, koje su najpre objavljivane u nastavcima u časopisu Strand 1891, a potom su, 1892, sabrane u zbirku od dvanaest priča. Ovaj se lik već pojavio u njegovoj knjizi Skerletna studija (1887), ali je pisac ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Artur Konan Dojl

Knjige iz istog žanra