Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Preživeli

Preživeli
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Od autora andergraund spektakla BORILAČKI KLUB, po kojem je snimljen i hit film, dolazi ovaj zlokoban i zajedljiv drugi roman – to je jedna hipnotička, obeshrabrujuća i urnebesna satira o ceni slave i o ludilu, duboko ukorenjenom u savremenom svetu.

Tender Branson – poslednji preživeli iz takozvane Pravoverne sekte smrti – diktira svoju životnu priču u crnu kutiju aviona na liniji 2039 dok sa uključenim autopilotom krstari negde iznad Pacifika na visini od 12000 metara. On je sam u avionu koji će se uskoro srušiti u nepreglednoj pustinji. Ali pre pada aviona on će ispričati priču o tome kako je od poslušnog pravovernog deteta i pokornog sluge postao ultra-glamurozni i od steroida i kolagena nabrekli TV mesija. On će otkriti istinu o svojoj mukotrpnoj romansi sa nedokučivom i promućurnom Fertiliti Holis i podeliti sa nama svoje zapažanje o tome kako jedina razlika između samoubistva i mučeništva počiva u novinarskom tumačenju i poricaće odgovornost za SANITARNU DEPONIJU OSETLJIVIH MATERIJALA TENDERA BRANSONA, zemljišta za skladištenje zastarele domaće pornografije – uz još neke, bizarne i eksplicitne pojedinosti.

Nepredvidiv i nezaboravan, roman Preživeli predstavlja sam vrh vrlo ozbiljnog humora Čaka Palahnjuka i svrstava ga u red najoriginalnijih novih proznih pisaca današnjice.

 

Palahnjuk predstavlja jedno od najfascinantnijih osveženja kakvog dugo nije bilo. On iznova kombinuje Vonegatov lukavi humor i Delilovu zajedljivu društvenu analizu kao i Pinčonov lakrdijaški nadrealizam u svojevrsnu blistavu slagalicu… Preživeli je snažna, raskošna i uzbudljiva satira o savremenom načinu života u Americi.

Newsday

Prava kritika medija, sveta slavnih i pop kulture.

Seattle Post-Inteligencer

Briljantno satiričan, surov i duhovit…divlja amfetaminska vožnja nepredvidljivim putevima slave i prirode verovanja u Americi na kraju dvadesetog veka.

San Francisco Chronicle

 

Savršen komentar o našem apokaliptičnom dobu.

Spin

Komentari čitalaca

Neverovatna knjiga fascinantnih i lascivnih momenata i rečenica oduseviće svakog pa i najtvrđe konvencionaliste koji su zalepljeni za forme klasike i estetike da je vredno samo ono što je lepo. Čitaocu je po njegovoj slobodi ostavljena mogućnost da ako mu se knjiga ne dopadne, može je ostaviti, ali je to u vezi ove knjige nemoguće. Diskursi ove knjige koji vuku napred i napred mogu izgledati hronologijom disparatni ali svakako nisu. Ostaje samo da se uživa u knjizi.

pošiljalac fanatik

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Preživeli".

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Preživeli"

Upišite komentar...

Čak Palahnjuk, biografija

Pre nego što će se proslaviti romanom Fight Club, Čak Palahnjuk je radio kao mehaničar u servisu za popravku kamiona, gde je većim delom i napisao priče koje je povezao u roman iz kog će kasnije iznići i kultni film. Palahnjuk je rad na Fight Clubu započeo frustriran odbijanjem na koje je naišao kod izdavača prilikom pokušaja da objavi svoj rukopis Nevidljiva čudovišta (Invisible Monsters), priču o unakaženom foto-modelu koji se uz pomoć svog transseksualnog pratioca sveti bivšem dečku i najboljem prijatelju. Rukopis je odbijen kao previš...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Čak Palahnjuk

Knjige iz istog žanra