Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Priče o kugi

Priče o kugi
Oblast:Beletristika
Izdavač:Nova knjiga
ISBN:9788663691230

,,Priče o kugi" nadahnute su pričama bezvremenskog Bokačovog dela ,,Dekameron." Ljosovo delo ne nastoji da bude puka kopija ,,Dekamerona", u pitanju je vrlo slobodna verzija, u manjem formatu, dela koje kao polazišnu tačnu koristi suštinsku činjenicu iz ,,Dekamerona" - beg grupe osoba u imaginarni svet kako bi izbegla kugu koja pustoši njihovo okruženje i na nju se nadograđuje pripovest sačinjena od priča koje stvarnom svetu suprostavljaju imaginarni svet.
Stvarni svet u kojem vlada kuga uzurpira stvarne živote likova ove priče, a priče ih izbavljaju iz najveće nesreće ljudskog roda: nestanka ili istrebljenja.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Priče o kugi"

Upišite komentar...

Mario Vargas Ljosa, biografija

Mario Vargas Ljosa rodio se u Arekipi, u Peruu 1936. godine. Iako je u Pjuri izvedena jedna njegova drama i objavljena zbirka priča Šefovi, koja je dobila nagradu "Leopoldo Alas", postao je poznat posle objavljivanja romana Grad i psi, za koji je dobio Nagradu Kratke biblioteke kuće Seix Barral 1962. i Nagradu kritike 1963. godine. Njegov drugi roman Zelena kuća, objavljen 1965, dobio je Nagradu kritike i Međunarodnu nagradu Romulo Galjegos. Potom je objavio dramska dela (Gospođica iz Takne, Kati i nilski k...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mario Vargas Ljosa

Knjige iz istog žanra