Knjige na Androidu
Besplatno instalirajte aplikaciju Knjige na vaš mobilni telefon!
Instaliraj odmah
Ne sada

Putokaz vremena

Putokaz vremena
Oblast:Poezija
Izdavač:Clio

U ovom delu Martina Ejmisa vreme igra središnju ulogu, i to - poludelo vreme. Zasnovan na jednom fragmentu iz romana Klanica pet Kurta Vonegata, gde u filmu o bombardovanju puštenom unazad avioni usisavaju bombe, a zgrade se dižu iz pepela, Putokaz vremena gradi priču o nacističkom ratnom zločincu koji u Americi iznova živi svoj život, ali u obrnutom smeru - od smrti do rođenja. Na "kraju istorije", dakle, zjapi ponor - i u taj ponor upada Ejmisov junak, da u košmarnom sunovratu odživi sve još jednom.
Ovde je zapravo reč o ironijskom sagledavanju prošlosti u kome se ona pretvara u budućnost, da bi se time pokazalo da budućnosti zapravo i nema.

KNJIGE na VELIKOM popustu!
Veliki broj novih naslova na popustu do 50%. Kupite knjige već po ceni od 269 dinara! Pogledajte ponudu ►

Komentari čitalaca o knjizi "Putokaz vremena"

Upišite komentar...

Martin Ejmis, biografija

Martin Ejmis rođen je 1949. godine u Kardifu. Sin je slavnog engleskog književnika ser Kingslija Ejmisa. Njegova porodica često se selila, pa se školovao s prekidima. Diplomirao je engleski jezik i književnost na Okfordskom univerzitetu. Nekoliko godina je radio kao novinar. Njegov prvi roman Rejčelini zapisi, ovenčan je 1974. nagradom Somerset Mom (tu nagradu je svojevremeno dobio i njegov otac). Proslavio se romanima Vremenska Strela, Londonska polja, Noćni voz, Koba Strašni, a piše i priče. Živi u Londonu i Urugvaju s drugom suprugom I...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Martin Ejmis

Knjige iz istog žanra